Column: ADO Den Haag schiet zichzelf in de eigen voet!

Goedemorgen fans,

Het is de dag na de 0-0 wedstrijd tegen Heracles Almelo.
De wedstrijd waar ik naar uitkeek, omdat ik goede hoop had, dat het kwartje nu eindelijk eens onze kant op zou gaan vallen. Gelukkig viel Heracles Almelo mij erg tegen, met spelers als Mauro Junior en Cyriel Dessers.
Hadden wij deze goede spelers maar.
De opkomst van de supporters vond ik goed, wel veel vrije plekken op de eretibune.
Onze club begon strijdend, druk zetten en afjagend, zoals het hoort. Helaas was dit weer redelijk snel verdwenen, de eerste helft kabbelde voort zonder groot spektakel.
De tweede helft vond ik het veel beter, en met de gemiste kansen van Bogle en Immers schiet de club zich in de eigen voet. Concurrent PEC Zwolle won op gelukkige wijze van Vitesse.
De slotfase van de wedstrijd heb ik gezien. De beslissing van scheidsrechter Lindhout om PEC Zwolle in de slotminuten een penalty te geven voor 'hands' vond ik waanzinnig. Echt waanzinnig.
De bal kwam tegen de bovenarm van Dasa - stuitend vanaf de grond. Een penalty geven is prima, maar doe het voortaan dan bij alle hands ballen.
Ik herhaal alle handsballen. Een waanzinnige penalty werd ook gegeven bij FC Twente tegen SC Heerenveen.
Waar Bijen (FC Twente) heel licht werd aangeraakt door Botman (SC Heerenveen) het heeft niets met onze club te maken, maar dit vond ik ook waanzinnig.
Ook de scheidsrechter bij onze wedstrijd: Bax. Heel veel fluiten, voor soms ook helemaal niets.
In Engeland lachen ze erom. Maar goed: Wij moeten naar onszelf kijken, en met de gemiste kansen van Bogle en Immers deed ADO zichzelf te kort. Het verschil met concurrent PEC Zwolle is 2 punten groter geworden, met Fortuna Sittard gelukkig maar één. Volgende week is het Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle en AZ tegen ADO Den Haag!
De punten moeten snel komen!
Come on The Hague!

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Column: ADO Den Haag schiet zichzelf in de eigen voet!

Datum: 01-03-20