Column: Gaat onze club dan toch degraderen?

Column: Gaat onze club dan toch degraderen?

Het worden spannende dagen voor onze club. Morgen beslist de KNVB over de afloop van dit seizoen.
We weten allemaal dat het seizoen 2019-2020 niet meer wordt uitgespeeld.
Maar, de KNVB beslist morgen over een aantal zaken waaronder: Wie gaat er Europees voetbal spelen, hoeveel teams spelen volgend seizoen in de Eredivisie, komen er teams vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie?
Als je het voetbalnieuws nu een beetje volgt, dan zul je waarschijnlijk meekrijgen dat de KNVB een voorstander is van 18 teams in de Eredivisie. Dat zal dan betekenen dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk degraderen en dat SC Cambuur en De Graafschap promoveren.
Wij als supporters zitten daar helemaal niet op te wachten.
Mocht nou dat de KNVB besluit om ADO en RKC te laten degraderen, dan zal onze club dit gaan aanvechten met advocaat Frans de Weger (BMDW advocaten) Dit laat onze club echt niet zomaar gebeuren!
Dit kun je werknemers, voetballers en fans gewoon niet aandoen als voetbalbond. 
Mijn voorstel is: Bestempel dit seizoen als nooit gespeeld, en ga volgend seizoen met hopelijk een schone lei weer verder. Want waarom laat je clubs degraderen & promoveren als alle wedstrijden nog niet eens gespeeld zijn?
Dat kunnen voorstanders wel denken: Ja er is 75% van de competitie gespeeld. Ja en? Wat denk je van begrotingen die bij degradanten omlaag zullen gaan?
Er is nog een kans dat ADO zich rechtstreeks handhaaft, als die kans er is, dan moet je dit toch meenemen in het besluit om deze competitie als niet gespeeld te verklaren?
Laten we allemaal van het positieve uitgaan en dat onze club volgend seizoen in de Eredivisie actief is!
Morgen is een hele belangrijke dag! Blijven wij in de Eredivisie of beslist de KNVB toch anders?


Wil je het laatste nieuws gelijk op je smartphone?
Download nu de ADO Fan Community App! 

Column: Gaat onze club dan toch degraderen?

Datum: 23-04-20