Analyse: Maurice Steijn moet niet terugkomen als hoofdtrainer!

Analyse: Maurice Steijn moet niet terugkomen als hoofdtrainer!

Het is zondag 20 oktober, even na 14:30 uur als supporters ontzettend balen van de nederlaag die onze ploeg even daarvoor heeft geleden bij PEC Zwolle.
Week in week uit - krijgen spelers, staf, fans en alle andere betrokkenen van de club te maken met nederlagen. Het is een moeilijke periode waar onze club inzit.
Fans schrijven mij over een terugkeer van Maurice Steijn.
Begrijpelijk als je de resultaten ziet. Maurice Steijn is een trainer uit Den Haag, en heeft het eerder ook goed gedaan bij VVV-Venlo. Maar, Maurice Steijn is in februari 2014 door Piet Jansen ontslagen vanwege slechte resultaten, na de 0-3 nederlaag tegen Heracles Almelo. Toen is Maurice via de achterdeur vertrokken bij onze club, en stel dat Maurice het weer zou overkomen, dat hij straks komt en ontslagen wordt door United Vansen, dat zou zijn eigen loopbaan in gevaar brengen. De meeste trainers bij onze club houden het niet langer vol dan een aantal jaar. Maurice Steijn als assistent trainer zou voor mij wel een optie zijn. Zelf vraag ik mij nu af: Waarom ligt het aan Alfons Groenendijk?
De drie beste spelers zijn vertrokken, Kanon, El Khayati en Becker, de smaakmakers van vorig seizoen. Met El Khayati en Becker ben je zomaar +20 goals kwijt.
Het probleem vind ik: ADO moet elk jaar spelers huren of transfervrije spelers halen, het kan nooit maar één speler kopen. Het ligt in mijn ogen aan de huidige selectie. Maurice Steijn maakt hier ook geen elftal van, die opeens wint van FC Twente, Feyenoord, FC Utrecht en SC Heerenveen.
Er is gewoon te weinig kwaliteit. Gisteren was ook grootaandeelhouder United Vansen in het stadion, en hopelijk heeft de grootaandeelhouder ook gezien dat deze selectie snel een kwaliteitsinjectie nodig heeft, anders wordt het een heel moeilijk seizoen, waarin het blijft strijden om niet te degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie.
Een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zou een ramp zijn voor de begroting en voortbestaan van de club.
Het enige wat iedereen hoopt is dat de ommekeer op de één of andere manier snel komt en dat de resultaten weer snel terugkomen! Hou altijd het vertrouwen in de trainer & spelers!

Foto: Pro Shots.
Geschreven door: Jordy de Ruiter.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App! 

Analyse: Maurice Steijn moet niet terugkomen als hoofdtrainer!

Datum: 21-10-19