Analyse: Hoe Nasser El Khayati heel goedkoop naar Qatar vertrekt!

Het begon allemaal na het seizoen 2017/2018. El Khayati had een nieuw contract getekend.
Namelijk tot en met de zomer van 2020, en iedereen bij onze club dacht: Dit is de smaakmaker waar we veel geld voor kunnen ontvangen bij een transfer. 2 miljoen? Misschien wel 5 miljoen.
Heel veel ogen waren gericht op El Khayati. De speler die de grootste transfer uit de geschiedenis van de club moest worden. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.
Qatar SC is een club die geen miljoenen uitgeeft om nieuwe spelers te halen.
El Khayati zijn wens was al langer duidelijk: ADO is voor mij een springplank om mij weer op de kaart te zetten. Ondanks zijn goede spel kon El Khayati niet rekenen op speelminuten bij het nationale team bij de Afrika Cup.
Qatar SC was sinds dit huidige jaar geïnteresseerd in El Khayati. Een nadeel was wel, dat de onderhandelingen vanuit Qatar, waren begonnen nadat directeur Matthijs Manders was vertrokken. Matthijs Manders was een goede onderhandelaar wat betreft uitgaande transfers.
Na Manders - is alleen interim directeur Henrik-Jan Rinner tekenbevoegd.
Jeffrey van As is wel in staat te onderhandelen met clubs over in-en-uitgaande transfers, het is een taak in zijn takenpakket - alleen het probleem is dat hij niet tekenbevoegd is.
Niemand valt Van As iets te verwijten. Niemand kan er iets aandoen dat clubs in het midden-oosten geen miljoenen betalen aan een club - om een speler te halen.
Waar heel veel menen zich wel aan hebben gestoord:
Op zondag 21 juli was de open dag van de club - maar El Khayati was er met zijn gedachten niet meer bij de club - maar met zijn eigen toernooi in Rotterdam.
De verhalen dat Ad Melkert de onderhandelingen van Jeffrey van As heeft overgenomen kan niemand bevestigen. Dat zou een detail zijn, die alleen in gesloten kamers besproken moet worden en nooit naar buiten moet worden gebracht.
Mede door het vertrek van Manders - is El Khayati vrij goedkoop vertrokken naar het midden-oosten. De grote winnaar in dit hele verhaal is El Khayati zelf, die zal blij worden als hij naar zijn bankrekening kijkt.

Tekst: ADO Fan Community
Foto: AD

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Analyse: Hoe Nasser El Khayati heel goedkoop naar Qatar vertrekt!

Datum: 15-08-19