LIVE: ADO Den Haag heeft niets te vertellen in Groningen!

In het verre Noorden speelde ADO Den Haag vandaag bij de plaatselijke 'FC'
Bij onze ploeg stonden Malone en Pinas in de basis.
Buijs kwam oude bekende tegen, als trainer van FC Groningen.

EERSTE HELFT:
FC Groningen begon na de aftrap direct aanvallend. Zeefuik met een lange bal, Sierhuis gaf voor maar Zwinkels had de bal klemvast.  Na 5 minuten was daar de eerste hoekschop voor de thuisploeg na uitverdedigen van 'Willy' Kanon. Deze corner werd verdedigd door Necid en leverde geen gevaar op.
Het begin van de wedstrijd was rommelig. Weinig kansen en het was moeilijk om de bal bij spits Necid te krijgen. Gelukkig voor ADO ging er na een klein kwartier een kans voor de thuisploeg niet in.
Aanvallende back Zeefuik gaf de bal voor en Sierhuis schoot naast.
Na bijna 20 minuten spelen was daar een hectisch moment aan de kant van Zwinkels, want Bel Hassani gaf voor en Mahi en Bruns kregen de bal er niet in.
ADO werd voor het eerst gevaarlijk via Malone, die de bal mooi klaarlegde voor een schot dat helaas over ging. Ook Goossens kreeg een kans, want ADO kreeg een vrije trap naar een overtreding van Memisovic - helaas ging de vrije trap ver naast. Met de rust in zicht werd het 1-0 voor de thuisploeg. Want na een hoekschop ging de bal via Immers in eigen doel. Ongelukkig. Verder was het speelbeeld in de eerste helft niet om aan te zien, van beide teams niet. Net voor rust was er nog wel een opleving, want Zeefuik haalde El Khayati hard neer - waarna de spelers met elkaar in de clinché raakte, opstootjes hier en daar. Het veldspel werd harder.

TWEEDE HELFT:
ADO moest na rust op gelijkestand komen, zou je zeggen, want Goossens ging er met de bal vandoor - maar in de korte hoek stopte Padt de inzet. Bij FC Groningen werd Mahi tegengehouden door Pinas, althans dat dacht iedereen. Scheidsrechter Higler werd door de VAR geroepen om te gaan kijken.
Higler besloot om de gele kaart die Pinas kreeg, weg te strepen, en ADO een vrije trap te geven.
Het eerste kwartier na rust was voorbij en ADO kreeg direct na rust een grote kans. Dat was het wapenfeit aan het begin van de tweede helft. ADO moest dus wat doen en dat resulteerde in een dubbele wissel na het uur. Falkenburg en Goppel kwamen in het veld en Bakker en Necid konden gaan douchen. Het spel werd  helaas niet beter. FC Groningen kreeg kansen op de 2-0 die uitbleef. Kanon kreeg een gele kaart van de scheids, na een overtreding op Mahi. Dit betekend dat Kanon de thuiswedstrijd tegen Vitesse (over 2 weken) mist. Ook in de slotfase kon ADO geen potten meer breken, waardoor het verliest bij FC Groningen.

Scoreverloop: 1-0, Immers (eigen goal)
Gele kaarten:  Reis, Zeefuik, Sierhuis, Mahi (GRO) - Malone, El Khayati en Kanon (ADO)
Begin opstellingen van de beide teams.
FC Groningen:
Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker, Reis, Doan, Bel Hassani, Bruns, Sierhuis en Mahi.
ADO Den Haag:
Zwinkels, Malone, Pinas, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Necid en Goossens.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

LIVE: ADO Den Haag heeft niets te vertellen in Groningen!

Datum: 17-03-19