Drie punten! ADO Den Haag overklast Willem II in eigen stadion!

Wedstrijdverslag Willem II - ADO Den Haag. (14-12-18)
Met de bepalende spelers van beide ploegen op het veld, Sol bij Willem II en El Khayati bij ADO, begon de wedstrijd in Tilburg, waar de temperatuur rond het vriespunt was.
Beugelsdijk was terug in het elftal.
 

EERSTE HELFT:
Fran Sol mocht de wedstrijd in beweging zetten, in de eerste 10 minuten gebeurde er niet veel voor beide doelen, tot aan het moment dat Troupée de bal speelde op Falkenburg, die schoot na nog geen 10 minuten raak achter keeper Wellenreuther. Kort hierna scoorde Falkenburg weer, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.
De eerste kaart van de wedstrijd kwam na iets meer dan een kwartier spelen, Beugelsdijk tackelde Avdijaj. Kort na de 20e minuut moest ADO op een 0-2 voorsprong komen, Meijers gaf een lange bal op Becker, die Peters omspeelde, en de bal voor gaf, de bal lag perfect voor El Khayati, maar het schot ging ruim over. Buiten één schot over  kon de gevaarlijkste speler van Willem II, Fran Sol nog geen indruk maken in het eerste half uur van de wedstrijd. Na iets meer dan een half uur spelen werd de sfeer in het veld iets grimmiger, over en weer werden er onnodige overtredingen gemaakt.
Zo kwam er ook geel voor Wellenreuther (keeper Willem II) wegens protesteren.
Willem II kreeg na 37 minuten een vrije trap, de bal werd tegengehouden door Beugelsdijk, en Sol schoot dicht bij het doel naast. Kort voor rust probeerde Willem II nog op geiljke hoogte te komen, met twee kansen, maar een vrije trap ging naast, en Zwinkels kon redden bij een schot van Avdijaj.

TWEEDE HELFT:
Aan het begin waren er geen wissels bij beide ploegen. Willem II werd meteen gevaarlijk, Anita bezorgde de bal bijna bij Sol, want gelukkig kon Zwinkels de bal pakken. In de openingsfase van de tweede helft, was het Willem II die continue de aanval zocht, ADO moest verdedigen.
Na een uur spelen kreeg ADO een ingooi, Bakker gaf voor, Troupée gaf de bal op Immers, die de bal achter Wellenreuther kreeg. 0-2. Kort hierna kreeg Willem II een aardige kans op de aansluitingstreffer, maar Crowley schoot de bal in de handen van Zwinkels.
Na 70 minuten ging Falkenburg naar de kant, en daar kwam eindelijk de Chinese spits, Zhang.
ADO kreeg een hoekschop net na het Haags Kwartiertje, El Khayati speelde kort op Meijers, Meijers kaatste de bal terug op El Khayati, die een mooie voorzet in huis had, waarna Immers de bal in het doel kon koppen, 0-3. Goppel mocht weer meedoen in de slotfase, dit keer moest Lorenzen eraf van trainer Groenendijk.
De man van de wedstrijd, Immers kreeg nog een wissel en werd in de slotfase vervangen door Pinas.

Scoreverloop: 0-1 Falkenburg, 0-2 Immers, 0-3 Immers.
Gele kaarten: Wellenreuther en Anita (Willem II) - Beugelsdijk, Meijers en Becker (ADO)
Begin opstellingen van de beide teams.

Willem II: Wellenreuther, Lewis, Palacios, Meissner, Llonch, Anita, Crowley, Ozbiliz, Sol en Avdijaj.
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupeé, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, El Khayati, Immers, Becker, Falkenburg en Lorenzen.

Van alles op de hoogte blijven?
Download dan de ADO Fan Community App voor Android & Iphone!

Drie punten! ADO Den Haag overklast Willem II in eigen stadion!

Datum: 14-12-18