Een harde column: 'De Jongens tegen de Mannen'

Column: ''De Jongens tegen de Mannen''
Afgelopen weekend was voor mij wel ff een zucht en een saaie wedstrijd die je gewoon snel wilt vergeten. Op voorhand hoop je bij een wedstrijd als Ajax-ADO: Dat kan wel eens een leuk potje worden. Normaal gesproken, al met deze selecties weet je op voorhand eigenlijk helaas al dat de kans 98% is dat je verliest.
Het krachtsverschil werd weer eens duidelijk, spelers als Neres, Van de Beek, De Ligt, Onana, Dolberg, en Tadic zijn gewoon veel te goed voor de Eredivisie en zeker voor een middenmoter of een club in het rechterrijtje als ADO Den Haag, ja dan ben je eigenlijk vrijwel kansloos.
Dan kijk je de wedstrijd en dan zit je te kijken naar een oer saai duel waarbij je liever denkt:
Fluit af en zet lekker 3-0 op het wedstrijdformulier, inpakken en lekker naar huis.
Echt, het was echt niet leuk om te zien, Kanon die met groene handschoenen speelde (oké dan)
Een ander voorbeeld: Vroeger in de jaren van Bulykin, Derijck, Kubik, Toornstra, Van den Bergh en bijvoobeeld nog verder terug met Peter Hofstede, Roy Stroeve, Roland Jansen, Romeo Castelen, ik wil niet gelijk schrijven dat er toen wel werd gestreden voor elke meter maar ik verlangde terug naar die tijd, toen ik keek naar Ajax-ADO. Echt helaas, het was saai. Geen beleving, geen strijd, gewoon niets, helemaal niets. Wat mij nog het meeste opviel afgelopen zondag, ADO begon in een 5-3-2 opstelling, heel erg verdedigend, maar ja, dan geef je, je min of meer al gewonnen naar mijn gevoel.
Waarom speelde Zhang en Necid niet vanaf het begin? Met Lorenzen win je de oorlog niet, wat heb ik me aan hem lopen ergeren zeg, Lorenzen, of hij nou een aardig persoon is ja of nee dat doet er niet toe, maar goedemorgen, volgens mij worden we niet beter hoor met Lorenzen. Misschien kan ik makkelijk schrijven, maar alsjeblieft. Het werd helaas een wedstrijd om snel te vergeten, aanstaande zaterdag staat De Graafschap thuis op het programma, die moeten we wel winnen om niet in de 'degradatie zone' terecht te komen. Een wat kritische column als deze mag ook wel eens.

Een harde column: 'De Jongens tegen de Mannen'

Datum: 03-12-18