ADO Den Haag wint bij PEC Zwolle in een doelpuntrijke wedstrijd!

Mike van Duinen speelde heel lang bij ADO, maar vanavond speelde Van Duinen tegen ADO.
Bij ADO waren Bakker en Meijers weer terug in de basiself, Beugelsdijk zat onder  andere op de bank.
Zhang kon vanavond zijn debuut maken voor ADO.


EERSTE HELFT:
PEC Zwolle begon met aanvallende intenties, ADO moest verdedigen. In de beginfase werd Zwinkels gelukkig nog niet getest. Een vervelend momentje deed zich voor na een kleine vijf minuten, waarin de knie van, Van Duinen tegen het been van Immers kwam.  Immers raakte licht geblesseerd, maar kon uiteindelijk gelukkig verder.
Troupée liet na iets meer dan 5 minuten spelen, balverlies, waarna van Crooij de bal kon inschieten, Zwinkels kon de bal tegenhouden. Uit de corner die hieruit kwam, scoorde PEC Zwolle de 1-0. Nick Kuipers werd aan het shirt getrokken door Lam, maar Lam kon de bal inkoppen achter Zwinkels.
Na iets meer dan een kwartier ging het los in Zwolle, want eerst kreeg ADO een penalty, nadat Becker naar beneden werd getrokken door Paal, hieruit scoorde El Khayati de 1-1.
Nog geen minuut later scoorde PEC Zwolle, keeper van der Hart schoot de bal uit, Meijers wilde terugkoppen naar Zwinkels, alleen kwam Zwinkels te ver uit zijn doel, waarna Leemans de bal kon inschieten. ADO moest weer aanvallen, en dat gebeurde ook, want na bijna een kwartwedstrijd spelen kreeg Lorenzen de bal, en gaf de bal aan El Khayati die mooi de 2-2 binnenschoot. Het mocht in grote vrijheid, maar het was wel mooi het 10e doelpunt van El Khayati tot nu toe dit seizoen. Na de eerste 30 minuten waarin er veel doelpunten en kansen waren voor beide teams, waren de laatste 15 minuten niet meer zo spectaculair. Beide teams kregen nog wel wat kleine kansen, maar de stand was 2-2 bij rust.

TWEEDE HELFT:
Niet Zwolle, maar ADO wilde aanvallend beginnen, El Khayati gaf na nog geen minuut spelen de bal voor, maar de bal kwam in de handen van Zwolle keeper, van der Hart. Meijers gaf na 53 minuten een mooie hoge pass op Lorenzen, die veel te wild hoog over het doel schoot. De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor PEC Zwolle, Becker had de bal en Van Crooij maakte op de eigen helft van PEC Zwolle een overtreding. In de eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurde er niet zulke hele grote dingen, kansen bijvoorbeeld, een paar schoten van ADO, en dat was het dan wel. Na bijna 65 minuten spelen kreeg Lorenzen de bal in de voeten, maar zijn schot ging recht in de handen van de keeper van PEC Zwolle. Met nog 25 minuten op de klok, werd de wedstrijd van pittiger, zo maakte Immers een duw in de rug bij Ehizibue, er kwam geen kaart aan te pas voor Immers. ADO was na 70 minuten dichtbij de 2-3. El Khayati schoot in de zestien meter, maar van der Hart maakte er een hoekschop van. Uit de corner die volgde, kopte Bakker de bal in de handen van, Van der Hart. Na 77 minuten kwam daar dan de wissel, Falkenburg verliet het veld en de Chinese spits Zhang kwam in de ploeg. Zhang drukte meteen zijn stempel door aanwijzingen en gelijk met een mooie pass op Lorenzen, die zijn schot gekeerd zag worden.
ADO kreeg in de 82e minuut een hoekschop, die ging kort, El Khayati kreeg de bal en gaf voor op het hoofd van Nick Kuipers, die raak kopte. 2-3! Zhang schoot in de 91 minuten mooi op doel, maar de bal kwam op de paal. Na 93 minuten floot Mulder af en een overwinning van ADO is een feit. 

Scoreverloop: PEC Zwolle: Lam & Leemans.
ADO Den Haag: El Khayati (2x) en Nick Kuipers.
Begin opstellingen van de beide teams.
PEC Zwolle: Van der Hart, Ezibue, Lam, Van den Berg, Paal, Leemans, Dekker, Hamer, Namli, Van Duinen en Van Crooij.
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, N.Kuipers, Kanon, Meijers, Bakker, El Khayati, Immers, Becker, Falkenburg en Lorenzen.
Gele kaarten: Van Crooij, Falkenburg en Bakker.

ADO Den Haag wint bij PEC Zwolle in een doelpuntrijke wedstrijd!

Datum: 24-11-18