Nieuws: ADO speelt weer gelijk, nu bij SC Heerenveen!

Wedstrijdverslag SC Heerenveen - ADO Den Haag!
In het laatste weekend van de maand september was het op een mooie nazomer avond tijd voor de wedstrijd SC Heerenveen - ADO Den Haag in het Abe Lenstra Stadion.
ADO begon met dezelfde opstelling als de wedstrijd tegen Vitesse.
Bij SC Heerenveen ontbrak het talent Kik Pierie.

Eerste helft:
SC Heerenveen mocht de wedstrijd in gang zetten. Heerenveen begon met aanvallende intenties en zette ADO vast op eigen helft. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van ADO, Hooi kwam door aan de linkerkant, gaf de bal voor maar de aanval werd helaas afgeslagen door goed werk van Höegh. Na iets meer dan 5 minuten spelen moest de keeper van Heerenveen, Hahn voor het eerst in actie komen. Hooi gaf een scherpe voorzet, die nog net gered werd.
De eerste kans voor Heerenveen kwam na 15 minuten, Vlap speelde de bal op Lammers (de gehuurde spits van PSV) maar Lammers schoot net buiten de zestienmeter de bal naast.
Vlap kreeg een hele grote kans, na iets meer dan 25 minuten spelen schoot de middenvelder van Heerenveen de bal, ten koste van Groothuizen vol op de lat. Na iets meer dan een half uur kwam Heerenveen makkelijk op voorsprong. Kobayashi kon de bal spelen naar Zeneli, die in het strafschopgebied de bal kon inspelen op Vlap, en vrij kon de bal worden ingeschoten. 1-0.
De eerste gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Kanon, die op eigen helft een paar overtredingen op rij beging. Kort voor rust scoorde Necid zijn eerste competitie goal van het seizoen.
El Khayati gaf de bal voor, en Necid kopte raak.

Tweede helft:
El Khayati mocht namens onze ploeg aftrappen. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de thuisploeg, Zeneli die een steekpass gaf naar Vlap in het strafschopgebied, maar Groothuizen kon de bal pakken. De eerste wedstrijd van de wedstrijd was er één aan de kant van ADO. Na bijna een uur spelen werd Kanon vervangen door Pinas. De eerste gele kaart voor Heerenveen kwam na 65 minuten spelen, Becker dribbelde met de bal, en Hoegh tackelde de snelle buitenspeler, net buiten de zestien meter. Met nog twintig minuten op de klok probeerde Heerenveen aanvallende en controlerende intenties, Van Amersfoort kwam erin voor Vlap.
Goppel mocht, net als bij Vitesse uit nog een kleine 20 minuten meedoen, want na 70 minuten werd Hooi naar de kant gehaald. Troupée ging er kort voor tijd nog geblesseerd af.
In het laatste restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel spectaculairs.
Beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel, waardoor de wedstrijd na 93 minuten in 1-1 werd afgefloten.

Doelpuntenmakers: Michel Vlap en Tomas Necid.
Begin opstellingen van de teams:
SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Bulthuis, Woudenberg, Thorsby, Rienstra, Kobayashi, Vlap, Lammers en Zeneli.
ADO Den Haag: Groothuizen, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Malone, El Khayati, Immers, Becker, Necid en Hooi.
Gele kaarten: Höegh (Heerenveen) Kanon, Necid en Beugelsdijk (ADO)

Nieuws: ADO speelt weer gelijk, nu bij SC Heerenveen!

Datum: 29-09-18