VERSLAG: ADO hard onderuit tegen FC Emmen!

De opstelling van onze club was als volgt: ADO: Groothuizen, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Falkenburg en Lorenzen.

Met mooi weer en een niet helemaal uitverkocht Cars Jeans stadion begon FC Emmen aggressief en fris aan de wedstrijd.
In de eerste 10 minuten was er geen gevaar voor beide doelen. De eerste kans kwam via Becker, die aan de rechterkant die de bal voorgaf, maar Lorenzen kopte de bal over. Het was mooi om te zien dat Malone zijn comeback maakte.
Na een kleine 20 minuten was daar een eerste echte grote kans voor ADO, uit een counter schoot El Khayati van ruim 20 meter, net naast. Na iets meer dan 35 minuten was het raak, 0-1 voor FC Emmen door een schot buiten het strafschopgebied van Bijl, Groothuizen was kansloos. Reactie voetbal van ADO kwam er niet, toen net voor rust Danny Bakker een overtreding maakte in de zestienmeter gebied, wat resulteerde in een penalty voor FC Emmen. De VAR kwam er nog heel even bij, maar FC Emmen mocht de penalty alsnog nemen, Anco Jansen benutte de penalty en bij rust stond het 0-2.
Lees meer onder de foto!

VERSLAG: ADO hard onderuit tegen FC Emmen!

Na rust was het weer FC Emmen dat sterk begon, met gelijk twee schoten van Anco Jansen, één keer naast en één keer in de handen van Groothuizen. De eerste kans van onze club kwam 10 minuten na rust, een schot van Bakker ging over.
De eerste wissel kwam van Haagse zijde, na 57 minuten verliet Lorenzen het veld voor Hooi. Net na de wissel, in de 61e minuut kreeg Becker uit een vrije trap de afvallende bal voor zijn voeten, en toen werd het 1-2. Na 65 minuten was er een mooie combinatie tussen Hooi, Falkenburg en Becker, maar Becker schoot ruim over. Na 75 minuten kwamen Goosseens (debuut) en Goppel in het veld om wat gevaar voorin te creeëren. In de 88e minuut was El Khayati dicht bij een treffer, maar Emmen keeper Scherpen hield de bal mooi uit het doel. Er kwamen 5 minuten extra tijd bij. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd, op irritatie niet was helaas niet meer spectaculair. Helaas, FC Emmen heeft de eerste wedstrijd in de historie in de Eredivisie met 1-2 gewonnen.
Gele kaarten in de wedstrijd: Beugelsdijk en Bakker (ADO) & Klok (Emmen)
Foto's: ADO Fan Community & Fox Sports

VERSLAG: ADO hard onderuit tegen FC Emmen!

Datum: 12-08-18