Column: Moeilijk, Moeilijk, Moeilijk!

Moeilijk. Dat is de titel van dit stukje.
Heel veel dingen zijn helaas moeilijk dit seizoen bij onze club.
Moeilijk om te scoren, moeilijk om punten te pakken, moeilijk om goed voetbal te laten zien.
Ik ging er gisteren goed voor zitten, met de gedachten van: Een punt in Almelo kan haalbaar zijn!
ADO begon nog redelijk goed aan de wedstrijd. Goossens met een kans en Summerville die dreigend was voor de verdedigers van Heracles.
Maar na de 1-0 van Dessers verliep de wedstrijd zoals zoveel wedstrijd in dit seizoen.
Het is erg jammer en triest om te zien dat de club maar niet wegkomt van de onderste plekken op de ranglijst. Het is al vaker genoemd - maar als je drie beste spelers vertrekken en er komt geen directe kwaliteit voor terug, met directe kwaliteit bedoel ik een speler die er gelijk staat.
Die gelijk zijn waarde toont, die gelijk zijn stempel drukt. Het lukt Summerville en Haye bijvoorbeeld nog niet om de ploeg bij de hand te nemen.
Na afloop zag ik ook de interviews met trainer Groenendijk en speler Beugelsdijk.
Het lijkt dat ook trainer en speler het niet meer weten van hoe de situatie op dit moment omgedraaid moet worden. Voor mijn gevoel houdt Groenendijk binnenkort de eer aan zichzelf, want het lijkt er toch echt op dat Groenendijk na mooie jaren bij onze club het nu niet meer kan omdraaien. De toekomst moet het gaan brengen. Maar ik ben ook echt geschrokken na de 4-0 van gisteren avond. 4-0 hé. Tegen Heracles Almelo. Niet tegen een topclub dus.
Een grote schoonmaak bij een club, helpt dat, of helpt dat niet?
De laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar zijn thuiswedstrijden en daar moet het roer om, maar of dat op korte termijn kan dat is de grote vraag.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Column: Moeilijk, Moeilijk, Moeilijk!

Datum: 01-12-19