Interview: Jill Verreijdt in gesprek met de ADO Fan Community!

Vandaag, maandag 14 oktober vind ik (Jordy) het een mooi moment om op mijn 25e verjaardag mijn interview met Jill Verreijdt (perszaken ADO Vrouwen) online te plaatsen. 

Wat zijn jouw leukste taken bij de club?
Jill: In mijn functie heb ik veel leuke taken.
De leukste taken vind ik o.a. het persgedeelte. De interviews die bij de meiden worden afgenomen, het nalezen hiervan en het in elkaar zetten van onze presentatiegids. Hierbij hoort ook het ontwerpen en grafisch vormgeven. Ook het onderhouden en bijhouden van onze social media en website vind ik erg leuk om te doen.


Wie is bij de organisatie verantwoordelijk voor de contractbesprekingen met de speelsters?
Jill: Dat is Kees Punt. Hij is onze voorzitter. Hij voert alle gesprekken met de speelsters, en komt in samenspraak met een contractvoorstel. De meeste meiden regelen hun zaken zelf en hebben nog geen zaakwaarnemer. Sommige meiden hebben het wel. Je ziet dat het de laatste jaren geroeid is.

Wat is jouw absolute droombaan als het gaat om vrouwenvoetbal?
Jill: Dat is een moeilijke. Wat ik nu doe, vind ik ook het leukste om te doen.
ADO is mijn club en voetbal is een passie van mij, dus 1+1 is 2. Ik zit hier goed.
Als we het over dromen hebben: Op dit moment zijn we nog relatief klein, maar uiteindelijk hoop ik op een gezonde en grote organisatie, waarbij we misschien wel een hele marketingafdeling hebben, waardoor we leuke campagnes en acties kunnen realiseren, met meerdere mensen. Als ik daar dan eindverantwoordelijke voor mag zijn, dat zou ik wel heel gaaf vinden.

Het interview gaat verder onder de foto!

Interview: Jill Verreijdt in gesprek met de ADO Fan Community!

Welke promotiemiddelen / materialen gebruikt de club om het vrouwenvoetbal onder de aandacht te krijgen bij de fans?
Jill: We hebben natuurlijk een eigen website, we zijn ook een onderdeel van de website bij de mannen, maar als je alles echt wilt volgen dan kun je het beste onze eigen website bekijken.
Wij zijn actief op Instagram, Facebook en Twitter. We maken ook magazines, flyers, posteracties, en andere offline communicatietools, zoals huis-aan-huis bladen in Leidschendam.


Sinds wanneer doe je de perszaken bij de ADO Vrouwen?
Jill: Ik ben sinds 1 april weer terug. Ik ben één jaar weggeweest.
Daarvoor heb ik hier al vier jaar gewerkt.


Kunnen speelsters ook een contract krijgen voor onbepaalde tijd, zoals bij Robert Zwinkels bij de mannen?
Jill: Bij ons is dit nog niet het geval. Wij zijn nog te klein hiervoor. Het zou echter mooi zijn als we dit kunnen realiseren in de toekomst, ik denk dat dit echt waardering geeft aan een speelster.
Het interview gaat verder onder de foto!

Interview: Jill Verreijdt in gesprek met de ADO Fan Community!

Hebben jullie doelstellingen voor de lange termijn, of is het bij deze organisatie seizoen-voor-seizoen?
Jill: We hebben zeker doelstellingen voor op de lange termijn. Maar per seizoen moeten we kijken, welke doelstellingen wij dat jaar kunnen realiseren.  Wij kijken dus wel 3 tot 5 jaar vooruit, maar nog niet 10 tot 15 jaar. De organisatie moet eerst nog stappen zetten. Al zijn wij echt op de goede weg.

Jaren geleden gaf Wang Hui, aan dat hij ook de vrouwentak van ADO Den Haag wilde overnemen. Is dit ook ooit concreet geweest, of waren het ideeën die bij woorden bleven?
Jill: Of het concreet is geweest dat durf ik niet te zeggen. Wij werken samen met de NV ADO. Er is dus een goede samenwerking. We hebben bijvoorbeeld gesprekken over hoe we kunnen groeien in de toekomst.


Wie is  jouw voorgangerin deze job?
Jill: Michelle van der Togt.

Wat zijn jouw belangrijkste taken bij de club?
Jill: Om ervoor te zorgen dat we professionaliteit uitstralen naar onze speelsters en sponsoren.
Daaronder valt dat we zaken goed regelen voor de speelsters. En daarnaast natuurlijk het up-to-date houden van onze website en andere kanalen, zodat we ook daar professionaliteit uitstralen. Als laatste vind ik het belangrijk dat wij ook goed zijn voor onze vrijwilligers, want zonder hen kunnen wij niet bestaan.  


Vorig jaar zag ik Fratelli (restaurant) op het shirt staan. Is dit sponsorschap gestopt?
Jill: Fratelli is dit jaar gestopt als shirtsponsor. Ze zijn nog steeds betrokken en sponsoren ons op een andere manier. Zoals het verzorgen van diners bijvoorbeeld.

Foto's: Jordy de Ruiter & Hiske van der Gronden.
Interview: ADO Fan Community.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Interview: Jill Verreijdt in gesprek met de ADO Fan Community!

Datum: 14-10-19