Een verrassende transfer: Wilfried Kanon vertrekt naar Pyramids FC!

Wilfried Kanon vertrekt per direct bij onze club om een lucratief contract te tekenen bij Pyramidas FC - Uit Cairo, Egypte. Een verrassende transfer.
Kanon die dit seizoen centraal achterin een ander talent in de naam van Pinas voor zich heeft, gaat zijn geluk beproeven in het continent Afrika. Pyramidas FC is een goede/grote club in het land van Salah.
Toch opvallend vind ik zelf, want Kanon had bij de club nog een doorlopend contract, en er waren opzich geen aanwijzingen voor een transfer. De Nederlandse transfermarkt mag dan wel gesloten zijn, dat is hij in Egypte nog niet. 
De club maakte niet bekend, over hoeveel geld Kanon vertrekt naar Egypte. Het is ook niet bekend of de club het vrijgekomen geld investeert in een nieuwe verdediger, of dat het geld gaat in het 'gezond' maken van de club. 
De club verliest een clubspeler, die de afgelopen jaren flink is gegroeid qua waarde, een speler die alles gaf voor de club, en hopelijk ook wat miljoenen oplevert. Een international van Ivoorkust is zeker in het continent Afrika, geen kleine jongen. 
In het verleden werd Kanon elke transfermarkt gelinkt aan verschillende clubs, ik schreef er een aantal keer een analyse over, maar concreet werden de clubs uiteindelijk nooit.
Het dichtst bij een eerdere transfer was Kanon naar het Franse Lille OSC, in de zomer van 2015. Hartklachten destijds speelde een probleem in de onderhandelingen van toen.
De club gunt Kanon deze stap - en ziet in Pinas zijn opvolger.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Tekst & foto: ADO Fan Community

Een verrassende transfer: Wilfried Kanon vertrekt naar Pyramids FC!

Datum: 17-09-19