Column: Een nuttige overwinning - maar het spel moet beter!

Goedemorgen op deze zondagmorgen! 
De drie punten van gisteren waren erg welkom en het is altijd lekker als dat tegen een ploeg is die normaal gesproken in het rechterrijtje speelt.
VVV-Venlo kwam voor één ding naar Den Haag, en dat was een gelijkspel, naar mijn gevoel.
VVV-Venlo, dat vorige week nog won bij FC Utrecht, was gisteren niet vooruit te krijgen. Respect voor de fans die meekwamen uit Venlo en omstreken, want het leek nergens op. Ik denk dat een jeugdelftal nog beter had gespeeld. Daar tegenover wist onze club eigenlijk ook niets te creëren. De eerste helft, vreselijk. Het hoogtepunt was de Ooienvaar op de Haaglanden tribune. Als ik op een avond in slaap wil vallen, dan ga ik de eerste helft nog eens terugkijken. Maar goed, voor ons als fans is het altijd makkelijk om kritiek te hebben, dus laat ik dan maar overgaan naar het positieve van gisteren avond: Een overwinning, en de debutanten Summerville en Cibicki. Ze deden het naar mijn mening niet slecht, net als Ould-Chikh met een aantal mooie acties. Het deed mij denken aan Hursut Meric, kennen jullie Meric nog? Heerlijk vond ik dat om naar te kijken. Spelers met een individuele actie, waarvoor je naar het stadion komt. Gisteren was het een goede zakelijke overwinning, en gelukkig gaf trainer Groenendijk het al aan. Het spel moet echt beter, zeker als je thuis speelt, kom op, de beuk erin, proberen te voetballen en kansen creëren. Ook vond ik rechtsback van Ewijk weer goed spelen, net als Necid, aanspeelpunt. Jammer dat hij sommige kansen niet afmaakte.  Het seizoen is nog jong, maar we kunnen weer wat omhoog kijken. 
Volgend weekend is er even geen Eredivisie voetbal, vanwege interlandweekend, maar op zondag 15 september staat Feyenoord-uit op het programma. U weet wel, de wedstrijd van de knuffelberen. Als laatste: Het was voor mij in het stadion wel even wennen. Geen stadionspeaker en muziek, ik vond het voordat ik het doorhad al aardig stil in het stadion. Een fijne zondag!

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Column: Een nuttige overwinning - maar het spel moet beter!

Datum: 01-09-19