Column: Een ruime overwinning bij RKC Waalwijk!

Met de 0-3 overwinning bij RKC Waalwijk is de eerste overwinning in dit seizoen een feit.
Een broodnodige zege, na een periode waarin er bij de club veel is gebeurd.
Hamdi kwam als vervanger van Manders, en Hamdi zag samen met van As, Schoenmaker, Jansma, Rinner en Melkert net als de meegereisde fans de eerste overwinning van dit seizoen.
Voor de neutrale kijkers was het waarschijnlijk een saaie pot - wellicht keken sommige met de gedachten: Waar zit ik nu naar te kijken? Dat kan. Een factor hiervoor kon natuurlijk het warme weer zijn, want als je het vandaag in het stadion koud had, ook al zat je in de schaduw, dan verklaar ik je bij deze voor gek.
ADO maakte vandaag niet het spel - dat liet het over aan de thuisploeg, maar het was wel effectief in het benutten van de kansen. Dat hebben we wel eens anders gezien bij de Haagse ploeg, RKC kon eigenlijk niks forceren, en Necid en Beugelsdijk waren effectief bij onze ploeg. Laat deze wedstrijd nou een les zijn voor volgende week, wanneer VVV-Venlo op bezoek komt. Als je deze ook wint, dan sta je met een beetje geluk in het linkerrijtje.
Het begin van het seizoen is vaak lastig voor de ploeg, maar daarna krabbelt het vaak uit het dal, en worden de punten gepakt. Maar goed, ik blijf het denken: Voetbal is een sport waarin de ene wedstrijd top is, en de andere flop. Waarom schrijf ik dat? Nu hoor ik van sommige kanten, dat het weer rustig is binnen de club.
Of het nou onrustig is of rustig, dat doet er mij niet zoveel toe. Ik let meer op hoe er gespeeld word, en of er punten worden behaald. Het succes op het veld, moet uiteindelijk ook de rust bij het bestuur brengen. En wie weet dat Mohammed Hamdi hiervoor kan zorgen.
Het Chinese United Vansen heeft hem aangesteld omdat hij meer geld moet binnenhalen, meer sponsoren moet binnenhalen. Hamdi heeft een goed netwerk aldus United Vansen.
Na het schrijven van deze optimistische column, bedenk ik me als laatste iets:
De tweede gele kaart van Bakker, was onnodig. 0-3 voorstaan en dan een overtreding maken op randje 16 meter.. Bakker: Volgende keer niet meer doen. Dank u! Neem een drankje op deze overwinning en geniet van de zon!

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Column: Een ruime overwinning bij RKC Waalwijk!

Datum: 25-08-19