Fan Interview #6: In gesprek met Peter van Hal!

Op Den Haag Centraal sprak ik uitgebreid met Peter van Hal.
Peter ken ik van de sportzender Eurosport. 
Onder de foto kun je het begin lezen!

Fan Interview #6: In gesprek met Peter van Hal!

Hi Peter. Hoelang ben je al fan van de club?
Peter: Dat gebeurde toen ik bij LVV De Sleutels in Leiden waar ik keepte, een training kreeg van Alfons Groenendijk, Ron de Roode, Renee Stam en nog een paar. Ik denk dat dit 1984-1985 was. Volgens mij was ik 13 of zo!

Voor welke buitenlandse club(s) ben je?
Peter: Dat zijn er heel veel. Ik heb een tic om clubjes uit het buitenland te volgen. Ik zal er een paar noemen: Wacker Innsbruck, Tromso IL, Flora Tallin, Cittadella, ST Pauli, Hansa Rostock, Bohemians, Hercules Alicante, FC Lahti, Breidablik, Kilmernock, Chateauroux. Je kan met recht zeggen dat ik van goed voetbal hou.

Zijn er ook ADO-fans in jouw familie, en zo ja wie zijn dat?
Peter: Geen enkel. Mijn vader is voor de Kakkerlakken.
Sommige collega's ook, net als dat een paar voor dat schoonmaakmiddel uit 020 zijn :)
Het interview gaat verder onder de foto.

Fan Interview #6: In gesprek met Peter van Hal!

Op welk vak zit je nu in het stadion?
Peter: Vakkie J

Lees je het fanblad - de ADOratie?
Peter: Soms aandachtig. Soms vergeet ik het gewoonweg. Ik kijk wekelijks wel op clubachterdeduinen.nl en adofans.nl en natuurlijk zie ik via FB veel ADO Fan Community voorbij komen.

Heb je vroeger ook op voetbal gezeten?
Peter: Tot ik ging skispringen keepte ik bij LVV De Sleutels in Leiden. Na mijn skispring-tijd ben ik bij toeval weer in het doel terecht gekomen bij KSD. Met het mooiste veld van Den Haag aan de Waalsdorperweg.

Wat vind je nu het leukste aan de thuiswedstrijden?
Peter: De sfeer. Het is klein en overzichtelijk. Je zit dicht op het veld. Het mooiste van alles is "Oh oh Den Haag" zingen met z'n allen als de ploeg het veld op komt.
Het interview gaat verder onder de foto.

Fan Interview #6: In gesprek met Peter van Hal!

Als je voor één dag directeur bent van ADO Den Haag, wat zou je dan veranderen?
Peter: Mijn eigen blik op de club. Ik heb wel een idee welk krachtenveld er speelt, maar hoe deze bedrijfsmatig tot uiting komt is moeilijk te zeggen. Daar moet je dan echt middenin zitten. Ik ben ervan overtuigd dat het lastiger is dan velen denken. Neem een speler die je wilt halen. Je hebt een netwerk nodig, met misschien tussenpersonen. Wie kan namens een speler onderhandelen en wie niet. Heel complex allemaal. En dan nog maar te zwijgen over alle andere vlakken waar je mee moet dealen als gemeente, KNVB etc, etc, etc. Ik denk dat na een dag meelopen je heel anders denkt over hoe je een club moet en kan besturen.

Met wie bezoek jij wedstrijden van ADO Den Haag?
Alleen of met Fred Filippo een oud AZ speler uit de kampioensploeg van 1980. Janko Breedveld gaat ook weleens mee al is hij voor Sp-ar-ta! Bernard de Vries is ook vaak van de partij. Hij is een geboren Hagenees met een verleden op Midden Noord. Tot drie jaar geleden ging Bart van Elsen ook altijd mee. Bart is niet meer onder ons.

Heb je nog leuke anekdotes voor onze volgers?
Dit is geen leuke, maar een mooie anekdote. Één van mijn laatste herinneringen aan Bart van Elsen. Bart is drie dagen na dat wij bij ADO waren wezen kijken overleden. Heel plotseling. Ik herinner mij Bart, die dolgelukkig, met een biertje en een broodje worst zit te schreeuwen "achterlijn halen"! Prachtige, om nooit te vergeten.

Interview & Foto's: Jordy de Ruiter.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!

Fan Interview #6: In gesprek met Peter van Hal!

Datum: 08-07-19