ADO DEN HAAG WINT BIJ AZ ALKMAAR!

Na de overwinning op FC Utrecht ging ADO Den Haag op bezoek bij AZ.
In de week van de contractverlenging van Alfons Groenendijk en Edwin de Graaf.
Bij AZ zaten er twee bekende op de bank: John van den Brom en Björn Johnsen.


EERSTE HELFT:
ADO Den Haag mocht aftrappen. AZ had in de eerste minuten van de wedstrijd veel de bal, maar tot echte kansen kwam het niet. De tactiek van Groenendijk was in de beginfase: rustig afwachten en hopen op een counter. Een counter kwam er toen Becker het op snelheid ruim won van Vlaar, maar het schot van Becker ging ver naast. Kort hierna kwam AZ met een antwoord:
Midtsjo met een lange pass, Malone verdedigde niet goed maar Idrissi schoot tegen Zwinkels op.
Na 20 minuten kon je misschien een conclusie trekken van de beginfase:
AZ mocht het spel maken - voerde de druk een aantal keren op - ADO verdedigde en ging voor een counter. AZ kreeg ook hierna kans-op-kans maar miste gelukkig scherpte om in het eerste half uur op voorsprong te komen, want zoals ik net al schreef: in het eerste halfuur kwam onze ploeg er helaas niet aan. Toch kwam ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong: Want El Khayati nam een hoekschop en Falkenburg kopte raak tegen zijn oude club.
Direct hierna kon Falkenburg zijn tweede van de avond maken, maar zijn schot met rechts werd naast de goal getikt door Bizot.  Zwinkels was weer belangrijk want Til had de 1-1 op de schoen, maar Zwinkels hield weer tegen! Beide teams gingen met 0-1 de rust in.

TWEEDE HELFT:
ADO startte briljant want de tweede helft was nog geen paar minuten oud, of Falkenburg scoorde de 0-2. El Khayti gaf voor - Falkenburg kopte raak. Waar AZ in de eerste helft nog zo sterk begon was dat helemaal verdwenen na de 0-2. ADO zat op rozen - AZ in de hoek waar de klappen vielen.
AZ moest iets forceren en kreeg ook een kans uit een vrije trap, Stengs schoot uiteindelijk maar daar was weer Zwinkels. Svensson kon hierna de aansluitingstreffer maken, maar zijn kopbal ging over. De oud spits van ADO, Johnsen kwam erin voor Stengs.
Johnsen dacht na een uur te scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding op Beugelsdijk. Midtsjo kreeg geel naar een harde tackle van achteren op El Khayati.
Het leek rood, maar scheidsrechter Kuipers hield het bij geel.
De 0-3 hing hierna ook in de lucht, maar zowel Lorenzen als Becker kregen de bal er niet in.
Groenendijk wilde de voorsprong behouden en zo bracht in het Haags Kwartiertje Necid en Kanon voor El Khayati en Bakker. Direct hierna scoorde AZ de aansluitingstreffer in de naam van Gudmunsson. 1-2 na 85' minuten. Het werd nog heel spannend.
In de laatste minuten van de wedstrijd werd het toch nog 2-2.
Hoe is het mogelijk. Becker verloor de bal - Maher gaf voor en Gudmunsson scoorde.
In de allerlaatste minuut scoorde ADO dan toch nog de 2-3: Beugelsdijk gaf de bal op Becker, die de bal achter Bizot kreeg.

Scorenverloop: 
0-1, Falkenburg;
0-2, Falkenburg;
1-2, Gudmunsson;
2-2 Gudmunsson;
2-3 Becker;


Begin opstellingen van de beide teams.
AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Til, Maher, Midtsjo, Stengs, Idrissi en Seuntjes.
ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Immers, El Khayati, Bakker, Becker, Falkenburg en Goossens.

ADO DEN HAAG WINT BIJ AZ ALKMAAR!

Datum: 13-04-19