Verslag: ADO Den Haag komt niet tot scoren in Sittard!

Hieronder kun je het wedstrijdverslag lezen - van de wedstrijd Fortuna Sittard tegen ADO Den Haag op woensdag 3 april 2019 - 19:45 uur.

EERSTE HELFT:
Op een mooie lente avond begon ADO Den Haag met dezelfde opstelling als in het thuisduel met Vitesse. Kanon is terug van een schorsing, maar begon op de bank. Het eerste signaal van de thuisploeg kwam na 5 minuten. Lamprou dribbelde met de bal naar de goal van Zwinkels, schoot met rechts, maar de bal ging hoog over. Kort hierna kreeg Fortuna Sittard een hoekschop, Diemers trapte de corner en via het hoofd van Ninaj ging de bal over de goal van Zwinkels. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd begon ADO sterk - maar al snel liet Fortuna Sittard zich ook zien. Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg kwam na 10 minuten spelen - aanvaller Lamrpou stiften de bal bijna in het Haagse doel - gelukkig maakte Zwinkels er een hoekschop van. Prima redding!
De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Meijers - die een lichte overtreding maakte net buiten de 16-meter, scheidsrechter Manschot vond het een gele kaart. Fortuna Sittard kreeg vervolgens wat kansen om op 1-0 te komen, maar in de eerste 20 minuten maakte Zwinkels een prima indruk.
Na bijna een half uur spelen was daar het eerste echte wapenfeit van ADO - Goossens nam een hoekschop maar Kosalev bokste de bal weg.
Er kwam na 32. minuten een rode kaart voor Fortuna Sittard. Rodriquez gaf een elleboogstoot in het gezicht van Pinas. Fortuna Sittard moest verder met 10 man - ADO Den Haag met 11.
El Khayati had snel hierna gelijk de 0-1 op de schoenen, maar zijn schot ging over.

TWEEDE HELFT:
Met kort oponthoud vanwege een beschadigd doel net begon de tweede helft.
Geen wissels aan het begin - dat was toch wel opvallend, omdat ADO met een man meer actief was, geen extra spits kort na rust. Na rust ging het spel op en neer, ondanks de man minder situatie kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamers, met wat kleine kansjes voor de neus van Zwinkels.
ADO moest iets doen, en kwam met Hooi en Immers ook bij het doel van de thuisploeg, maar beide spelers kregen de bal niet tussen de touwen. Immers liet balverlies, Hutton schoot uiteindelijk net naast het doel van Zwinkels. Trainer Groenendijk greep na een uur spelen in - namelijk met een dubbele wissel: Falkenburg en Necid kwamen in de ploeg. Hooi en Goossens moesten plaatsmaken.
De wissels moesten zorgen voor aanvallende impulsen, maar het speelbeeld veranderde nauwelijks, een laag tempo, wat kleine kansen over en weer, en ondanks dat onze ploeg met één man meer speelde, kreeg het geen vat op de wedstrijd. Het Haags Kwartiertje begon, El Khayati nam een hoekschop, Falkenburg kopte op de lat. In de slotfase kreeg Fortuna Sittard nog een paar gevaarlijke kansen, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet.
Dat betekend dat voor de neutrale toeschouwer, een spannende wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Iedere ADO-fan moet deze wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten.

Gele kaarten: Ninaj (Fortuna Sittard) & Meijers en Bakker (ADO Den Haag)
Rode kaart: Rodriquez (Fortuna Sittard)

Begin opstellingen van de beide teams:
Fortuna Sittard: Koselev, Ninaj, Heerings, Mac-Intosch, Rodriquez, Pinto, Semedo, Smeets, Diemers, Novakovic en Lamprou.
ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Bakker, El Khayati, Goossens, Becker, Immers en Hooi.

Verslag: ADO Den Haag komt niet tot scoren in Sittard!

Datum: 03-04-19