LIVE: De Graafschap en ADO Den Haag in evenwicht!

De maand maart begon met een uitduel in Doetinchem.
Bij ADO was de opstelling bijna hetzelfde.
Alleen Troupée kwam terug in de ploeg.
Dit ging ten koste van Malone. 
Hier het verslag!

EERSTE HELFT:
ADO Den Haag begon offensief - kwam in de beginfase meerdere malen bij het doel van Jurjus - maar helaas leverde dit - onlangs een hoekschop in de eerste minuten van de wedstrijd geen grote kansen op. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na tien minuten. Owusi gaf de bal strak voor, Immers kopte tot hoekschop. Deze corner werd niet gevaarlijk, nadat Vet een overtreding maakte op Bakker. Aanvoerder van De Graafschap, Straalman kopte een corner in de 14e minuut net naast. Becker werd kort hierna in een counter op eigen helft weggestuurd door El Khayati, na een sprint ging het schot alleen hoog over. Ook aan ADO zijde was er de kans op een voorsprong, want na een kwart-wedstrijd kopte Necid de bal over Jurjus.
Kort hierna kreeg ADO een hele grote mogelijkheid, een prachtig steekpass van Goossens op Becker, die de bal voorgaf, Necid schoot tegen Jurjus aan, Troupée kreeg hierdoor de bal en schoot voor een leeg doel, de bal over.
ADO Den Haag kwam na een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong.
El Khayati lanceerde Becker, die veel sneller was dan Straalman en v/d Pavert, Becker schoot de bal langs Jurjus.
Direct hierna moest De Graafschap noodgedwongen wisselen want Benschop kon niet verder vanwege een blessure, Narsingh kwam in het veld.
Kort voor rust moest De Graafschap voor een tweede keer wisselen, want Jurjus moest geblesseerd het veld verlaten - Bertrams kwam in de ploeg.


TWEEDE HELFT:
Beide teams begonnen aan de tweede helft met dezelfde spelers als aan het begin van de theepauze. De ploeg van Fons Groenendijk ging aan het begin van de tweede helft voor de 2-0. Dat leidde in de eerste minuten van het tweede bedrijf, nog niet echt voor kansen. Na 55 minuten kreeg De Graafschap de kans op de gelijkmaker, nadat Matusiwa alleen op Zwinkels afkwam - Zwinkels redden en zodoende was het een corner.
Met nog een kwart-wedstrijd op de klok ontving Bakker een gele kaart na een overtreding op Matusiwa. De Graafschap moest in de laatste 20 minuten van de wedstrijd alles-op-alles zetten om tot kansen te komen. Want zo kwam Van Mieghem in het veld (aanvaller)
Met het Haags Kwartiertje in zicht moest ADO ook wisselen want Goossens kon niet verder vanwege wat pijntjes, Malone was zijn vervanger. Het was een hectische slotfase. Want uit een hoekschop schoot Bakker op de lat, uit een counter pakte Immers geel, en de vrije trap die snel werd genomen, scoorde El Jebli de 1-1 na een harde knal. En opmerkelijke wissel kort voor tijd - Pinas mocht invallen - spelmaker El Khayati mocht gaan douchen. Hooi mocht ook nog minuten maken, kort voor tijd ging ook Becker naar de kant.
In de slotfase probeerde beide teams nog tot scoren te komen, maar grote kansen kwamen er niet meer. Na 94 minuten floot Kuipers af. 1.1/

Scoreverloop:
0-1 Sheraldo Becker.
1-1 Youssef El Jebli.
Gele kaarten: Bakker & Immers.

Begin opstellingen van de beide teams.
De Graafschap: Jurjus, Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima, El Jebli, Vet, Matusiwa, Bahoui, Benschop en Burgzorg.
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Necid en Goossens.

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan nu de ADO Fan Community App!
Tekst: ADO Fan Community
Foto: AD

 

LIVE: De Graafschap en ADO Den Haag in evenwicht!

Datum: 01-03-19