ADO Den Haag wint in eigen huis. Hoofdrollen voor Necid en Falkenburg!

Verslag ADO Den Haag - Heracles Almelo!
De concurrenten waaronder FC Groningen, PEC Zwolle en Excelsior wonnen eerder dit weekend, dus moest onze ploeg eigenlijk ook winnen om wat lucht te krijgen uit de degradatiezone.
Na lang blessureleed zat Kishna weer bij de selectie.
Bij Heracles ontbraken Breukers en Merkel.


EERSTE HELFT:
El Khayati mocht de wedstrijd in gang zetten, en na een half minuut spelen kreeg de ploeg gelijk  en vrije trap. El Khayati gaf voor, Falkenburg scoorde met het hoofd, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Heracles Almelo begon sterk, want na bijna 5 minuten spelen mocht Kuwas uithalen. De bal werd gekeerd door Zwinkels. De beginfase begon rustig, Heracles probeerde het spel te maken, en bij onze ploeg ging het wat voorzichtiger.
Na een kwartier kreeg de ploeg uit Almelo weer een kans tot scoren, Van Nieff schoot, het werd een hoekschop. De grootste kans voor ADO kwam na iets meer dan 20 minuten, een harde knal van El Khayati ging in de handen van keeper Blaswich. De Heraclieden lieten zich soms zien via hun aanvoerder, Kuwas die ook na een klein half uur spelen een beetje gevaarlijk was, maar zijn schot ging over. In het resterende kwartier voor rust probeerde beide ploegen het wel, maar het tempo was erg laag van beide teams, wat de conclusie was, waarom er nauwelijks kansen waren.

TWEEDE HELFT:
Lorenzen bleef bij het begin achter in de kleedkamer, Hooi kwam in de ploeg.
ADO begon met aanvallende intenties, en kwam regelmatig op de helft van de Heraclieden.
Tot goals leidde het echter nog nooit. In de counter kreeg Kuwas een kans, omspeelde Bakker, vrije schietkans maar schoot tegen Meijers. Ook aan het begin van de tweede helft, gingen er wat passes en combinaties mis, van beide ploegen. De eerste kaart van de wedstrijd kwam op naam van, Van Hintum van Heracles.
ADO wilde counteren, Becker was razend snel, maar Becker werd naar beneden gehaald.
Vervolgens wilde Heracles Almelo counteren, deze veelbelovende aanval werd een halt toegeroepen door Hooi, wat ook onze speler op geel kwam te staan.
Het positieve was dat, de tweede helft leuker was dan de eerste, want het spel was beter, en er waren kansen.
Necid mocht eindelijk weer minuten maken, en kwam na 67 minuten in het veld voor Falkenburg.
Helaas kreeg Beugelsdijk kort voor het Haags Kwartiertje een gele kaart, en dat betekend dat Beugelsdijk geschorst is voor volgende week, de wedstrijd bij FC Emmen.
Na 75 minuten ging de VAR kijken want Necid claimde een penalty, maar volgens de videoscheidsrechter was het contact te licht, en liet de wedstrijd doorgaan met een ingooi voor Heracles.
Necid scoorde na 80 minuten na een lange tijd weer eens, een echt spitsengoal. 1-0.
In de slotfase moest Heracles Almelo, die opvallend genoeg laat wisselde met spits Peterson, want pas in de 86e minuut kwam Peterson erin voor Konings.
ADO scoorde kort voor tijd de bevrijdende 2-0. El Khayati met een heerlijke pass, Becker gaf voor en weer was daar Necid met de treffer! Met de overwinning stijgt ADO Den Haag weer een paar plaatsen op de ranglijst.
Scoreverloop: Tomas Necid (2x)
Gele Kaarten: Hooi, Beugelsdijk en Necid (ADO Den Haag) Van Hintum en Droste (Heracles Almelo)

 

Begin opstellingen van de beide teams:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, Bakker, El Khayati, Becker, Falkenburg en Lorenzen.
Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Droste, Rossmann, Van Huntum, Czyborra, Drost, Osman, Van Nieff, Konings, Dalmau en Kuwas.

ADO Den Haag wint in eigen huis. Hoofdrollen voor Necid en Falkenburg!

Datum: 03-02-19