Een krankzinnige wedstrijd in Breda. Geen winnaar bij NAC-ADO!

Verslag: NAC Breda - ADO Den Haag!
Het weekend van onze ploeg begon met een wedstrijd bij het geplaagde NAC.
Een aantal spelers bij NAC waren er niet bij. Denk hierbij aan Korte, Ilic en Te Vrede.
Bij ADO zat Pinas op de bank, omdat Beugelsdijk weer terug in de basis begon na zijn schorsing.

EERSTE HELFT:
El Khayati mocht de wedstrijd in gang zetten, Immers gaf hieruit gelijk de lange bal om en aanval op te zetten, maar helaas, nog geen gevaar. ADO begon in de eerste minuten aanvallend, en zette NAC meerdere keren vast op eigen helft. Het eerste kleine gevaar van de thuisploeg kwam op naam van, Van Anholt, die de bal hoog overschoot. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd, leden beide ploegen veel balverlies, slordig spel, de wedstrijd moest gewoon nog op gang komen in de beginfase. ADO scoorde na 20 minuten de 0-1.
Een heerlijke pass van El Khayati kwam aan bij Becker, die vanaf de zijkant de bal voorgaf op Lorenzen, die de bal kon inschieten achter keeper Van Leer.
Na de goal kreeg ADO weer kansen op de 0-2, helaas gingen de kansen er niet in, El Khayati toonde zijn klasse, met wat heerlijke passes. Na iets meer dan 30 minuten was daar dan een eerste kans van de thuisploeg, het publiek begon zich tegen de eigen ploeg te keren, kort hierna schoot verdediger Karami gevaarlijk op goal, Groothuizen hield de bal gelukkig uit het doel.
In de slotfase van de eerste helft kreeg ADO nog een enorme kans op de 0-2.
NAC kreeg een hoekschop, ADO counterde via  El Khayati, die de bal gaf op Becker, na een scherpe voorzet, schoot Lorenzen de bal niet in de goal.

TWEEDE HELFT:
NAC trainer Mitchell van der Gaag greep gelijk in, door aanvaller Kastaneer in de ploeg te brengen, want NAC moest iets forceren. De eerste kans voor ADO kwam na amper 5 minuten spelen, Meijers gaf de bal voor uit hoekschop, en Bakker stond helemaal vrij maar kopte de baal helaas ver naast.
Direct hierna scoorde NAC uit het niets, want Kastaneer schoot de bal in de korte hoek raak achter Groothuizen. Na dit onverwachte doelpunt kantelde de wedstrijd een beetje, NAC probeerde onder toevoeging van het thuispubliek de aanval te zoeken, ADO moest steeds verder in de verdediging. De eerste wissel aan de kant van ADO was een feit na 65 minuten, Falkenburg verliet het veld voor Yuning Zhang. Ook bij NAC werd gelijk gewisseld, Korte verliet het veld voor debutant Kaikai. NAC hield het overwicht en dus greep Groenendijk weer in, want na iets meer dan 70 minuten werd doelpuntenmaker Lorenzennaar de kant gehaald en kwam Goppel in de ploeg.
Met het overwicht wilde NAC in de laatste 10 minuten voor de overwinning gaan, Lundqvist verliet het veld voor aanvaller Mühren. In de slotfase van de wedstrijd mocht Malone nog invallen, ten koste van El Khayati. Groothuizen was in de slotfase nog ontzettend belangrijk, want met een paar reddingen kwam NAC er niet doorheen. De wedstrijd werd afgesloten met een 1-1 einstand.

Scoreverloop:
ADO Den Haag: Lorenzen.
NAC Breda: Kastaneer.
Kaarten: N.V.T.
Begin opstellingen van de beide teams.
NAC Breda:  Van Leer, Karami, Klomp, Mets, Koch, Van Anholt, Verschueren, Nijholt, Rosheuvel, Korte en Lundqvist.
ADO Den Haag: Groothuizen, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, Bakker, El Khayati, Becker, Falkenburg en Lorenzen!

Wil je helemaal niets meer missen?
Download dan de ADO Fan Community App!
foto: digitaal dagblad

Een krankzinnige wedstrijd in Breda. Geen winnaar bij NAC-ADO!

Datum: 25-01-19