ADO Den Haag verliest van VVV-Venlo! Hoofdrol voor de VAR.

De eerste wedstrijd na de winterstop was een feit!
ADO Den Haag tegen VVV-Venlo.
Maurice Steijn keert als coach van VVV terug in Den Haag.
Ook Chris Kum en Sem Steijn keerde in dienst van de Venlonaren terug in Den Haag.
Bij ADO was Beugelsdijk geschorst.

EERSTE HELFT:
Scheidsrechter Jeroen Manschot floot voor de aftrap, die ADO mocht beginnen!
De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen El Khayati zijn stempel drukte, door de bal heerlijk te spelen op Lorenzen, het eerste gevaar leverde gelijk een hoekschop op.
Op voorhand waren El Khayati en Susic de meest creatieve spelers volgens vele, want nadat El Khayati binnen de minuut een heerlijke actie had, had Susic, van VVV dit ook.
Susic omspeelde Meijers op fenomenale wijze, en versierde zo een hoekschop, uiteindelijk geen gevaar voor onze doelman Zwinkels. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was ADO duidelijk de bovenliggende partij, VVV-Venlo kon zijn stempel nog niet drukken.
Na een klein kwartier spelen kwam ADO op een 1-0 voorsprong, Immers lanceerde met een steekpass Becker weg, die veel sneller was dan zijn tegenstander Kum, Becker schoot de bal beheerst in de verre hoek, achter Unnerstall. ADO probeerde door te drukken, om zo op 2-0 voorsprong te komen, alleen lukte dat niet in het eerste kwart van de wedstrijd. De eerste kans voor VVV-Venlo kwam via spits Mlapa die buiten de 16-meter keihard op goal schoot, Zwinkels kon er een corner van maken. Kort hierna kwam ADO bijna op 2-0, door vrije trappen van Meijers en een schot van Lorenzen. De eerste gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Kum, na een tackle op El Khayati. Op slag van rust kwam VVV-Venlo op 1-1. Aanvaller Joosten mocht vrij uithalen, Zwinkels kon net niet bij de bal.

TWEEDE HELFT:
VVV-Venlo wisselde aan het begin van de tweede helft. Kum bleef achter in de kleedkamer, Dekker kwam erin. Kum had al een gele kaart. VVV-Venlo begon met aanvallende intenties aan de tweede helft, zo moest Zwinkels in een paar minuten tot twee keer toe redding brengen om de 1-2 te voorkomen. VVV-Venlo kwam in de 50e minuut toch op een 1-2 voorsprong, na een prachtig schot van Joosten, helaas want ADO keek er slechts naar. Na precies een uur spelen kwam ADO weer op 2-2, Becker gaf de assist, Falkenburg kon de bal vrij inschieten.
Direct hierna greep onze trainer in, want Zhang en Goppel kwamen voor Falkenburg en Lorenzen.
Hierna ging het spel echter weer op en neer, met kansen voor beide ploegen.
Kort voor het Haags Kwartiertje was Becker het dichtst bij een treffer, want het schot werd tot corner getikt door keeper Unnerstall. VVV-Venlo wisselde ook, Susic verliet het veld voor Linthorst, met het Haags Kwartiertje in aantocht.
Het meest merkwaardige moment kwam kort hierna, want in een duel ging Zwinkels volgens de VAR opzettelijk op het been staan van Mlapa, wat rood betekende voor Zwinkels en een penalty voor VVV. De penalty werd zelf benut door de spits, waardoor het 2-3 stond.
In de laatste minuten van de wedstrijd, waarbij er maar liefst 7 minuten extra speeltijd werden toegevoegd, moest ADO aanvallen. Grot scoorde in de extra tijd nog de 2-4.
Een valse start voor ADO Den Haag in 2019, helaas.

Scoreveloop:
ADO Den Haag: Becker en Falkenburg.
VVV-Venlo: Joosten (2x), Mlapa en Grot.
Gele kaart: Kum (VVV-Venlo)
Rode kaart: Zwinkels (ADO)
Beginopstellingen van de beide teams:
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Pinas, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Falkenburg en Lorenzen.
VVV-Venlo: Unnerstall, Kum, Roseler, Promes, Rutten, Seuntjes, Post, Susic, Joosten, Opoku, Mlapa en Joosten.

ADO Den Haag verliest van VVV-Venlo! Hoofdrol voor de VAR.

Datum: 19-01-19