ADO Den Haag pakt geen overwinning tegen De Graafschap!

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - De Graafschap.
Op de dag dat hoofdsponsor Cars Jeans het contract had opengebroken tot en met de zomer van 2022 kon ADO een overwinning boeken op De Graafschap, Zhang zat op de bank, El Khayati stond weer in de basis.


Eerste helft:
Onder natte omstandigheden mocht El Khayati de wedstrijd beginnen, wat volgde was gelijk de lange bal, maar deze ging helaas over de zijlijn. De Graafschap zakte in, en liet het spel over aan ADO, wat in de eerste tien minuten van de wedstrijd nog niet tot gevaar leidde, want de voorzet van Meijers ging ruim over het doel van de keeper van De Graafschap, Jurjus.
Na iets meer dan tien minuten was daar de eerste kans voor De Graafschap, spits Van Mieghem kwam door Kuipers en Troupée, maar schoot naast. Buiten een kans voor De Graafschap en in het begin aanvallend spelend ADO, werd er in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet gescoord. Na bijna een half uur spelen toonde El Khayati weer eens zijn klasse, want met een mooie kapbeweging, schoot El Khayati met links, de bal net naast. De eerste kaart van de wedstrijd kwam op naam van De Graafschap, want El Jebli van De Graafschap en onze Kanon gingen beide voor de bal in een sliding, maar de schoen van El Jebli kwam tegen het hoofd van Kanon. Beide spelers gingen voor de bal. Na iets meer dan een half uur spelen was ADO dichtbij een doelpunt, want Bakker speelde El Khayati in, maar El Khayati schoot in het zijnet.
In blessuretijd van de eerste helft tackelde Van de Pavart hard op El Khayati, wat de verdediger van De Graafschap op de gele kaart kwam te staan. Buiten een paar kansen van ADO, en één echte kans van De Graafschap gingen beide teams met de brilstand de rust in.

Tweede helft:
De Graafschap moest noodgedwongen wisselen want keeper Jurjus kon niet verder, Etemadi (oud SC Heerenveen, FC Emmen) kwam in de ploeg.
ADO kreeg gelijk een serieuze kans, Hooi werd de diepte in gestuurd, Etemadi kon redding brengen, de bal kwam uiteindelijk bij El Khayati, die net naast schoot. Een kleine kans kwam er ook voor De Graafschap, want Erik Bakker (niet onze Bakker) schoot, maar Zwinkels kon de bal tegenhouden.
Het spel was niet best, en zodoende greep Groenendijk in, Necid en Pinas kwamen in het veld, voor Hooi en Kanon. Direct hierna kreeg De Graafschap de grootste kans van de wedstrijd, Owusu schoot net buiten de zestienmeter, maar Zwinkels kon de bal gelukkig net over de goal tikken. Kort voor het Haags Kwartiertje kwam er een wissel bij De Graafschap, Narsingh verliet het veld en Burgzorg kwam in het veld. Helaas voor de fans kwam Zhang er niet in, want Goossens mocht als derde en laatste wissel in de ploeg komen. De Graafschap ging ook wisselen voor de derde keer, Nijland ging van het veld, Thomassen kwam. De extra speeltijd was 4 minuten, ADO had dus nog tijd om tot scoren te komen, helaas werd na 94 minuten afgefloten na een hele saaie wedstrijd. Ongelofelijk.

Begin opstellingen van de beide teams.
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, N.Kuipers, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Falkenburg en Hooi.
De Graafschap: Jurjus, van de Pavert, Owusu, Olijve, Nieuwport, Tutuarima, Narsingh, Bakker, Van Mieghem, Nijland en El Jebli.
Gele kaarten: Troupée (ADO) en Van de Pavert & El Jebli (De Graafschap.
Van alles op de hoogte blijven? Download dan de ADO Fan Community App voor Android & Iphone!

ADO Den Haag pakt geen overwinning tegen De Graafschap!

Datum: 08-12-18