Nieuws: ADO is helaas kansloos bij Ajax!

Verslag Ajax - ADO Den Haag.
Bij onze club zijn er op dit moment een paar blessure gevalletjes, Beugelsdijk, El Khayati en Groothuzien. ADO begon in een 5-3-2 opstelling.

Ajax mocht met Labyad de wedstrijd beginnen, na iets minder dan één minuut spelen maakte Huntelaar gelijk al een overtreding, een duw in de rug van Bakker.
De eerste corner van de wedstrijd was voor Ajax, maar leverde gelukkig geen gevaar op, Zwinkels kon de bal makkelijk vastpakken. De eerste kans van ADO kwam ook snel, want Gorter stuurde Becker de diepte in, Becker schoot uit een lastige hoek de bal tegen Onana.
De wedstrijd begon ook goed voor Zwinkels, want na 10 minuten kopte Neres de bal in de kruising, maar Zwinkels maakte een prachtige redding. Na een kwartier spelen kwam Ajax op een 1-0 voorsprong, Zwinkels kon het harde schot helaas niet tegenhouden.
Kort hierna werd het helaas ook 2-0 nadat Labyad de bal voorgaf en Tagliafico de 2-0 kon binnenkoppen. Kort voor rust kreeg ADO een vrije trap, Meijers ging achter de bal staan, en krulde de bal prachtig in de hoek. Kort voor rust werd ADO nog wel gevaarlijk met een hoekschop en een vrije trap van Goossens die net naast ging. Vlak voor rust werd het helaas dan 3-1 door een vlammend schot van De Ligt.
Aan het begin van de tweede helft werd er bij ADO een wissel toegepast.
Lorenzen verliet het veld, en Necid kwam in de ploeg. De eerste goal na rust kwam wederom van de thuisploeg, Kanon kreeg de bal niet weg, V/d Beek kon inschieten. Waren er in de tweede helft dan nog lichtpuntjes? Ja hoor, want Zhang kwam weer in de ploeg voor Goossens.
Na iets meer dan 80 minuten kwam daar het laatste goal van de wedstrijd, 5-1 door Dolberg.
Helaas was het een éénrichtingswedstrijd, even geen Haagse bluf, het verschil in kwaliteit was veel te groot.

Begin opstellingen van de beide teams:
Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, De Jong, Van de Beek, Neres, Huntelaar en Tadic.
ADO:  Zwinkels, Troupée, N.Kuipers, Kanon, Meijers, Malone, Goossens, Bakker, Immers, Becker en Lorenzen.
Kaarten: N.V.T.
Foto: ADO Den Haag.

Nieuws: ADO is helaas kansloos bij Ajax!

Datum: 02-12-18