Voorbeschouwing Ajax - ADO Den Haag!

Voorbeschouwing Ajax - ADO Den Haag! 
Over 2 dagen (zondag om 12:15 uur) is het tijd voor een hopelijk leuke wedstrijd. Leuke wedstrijd, op voorhand denkt bijna iedereen: 'Laat het maar 1-0 blijven' en de score moet niet te hoog oplopen. Dat is wel jammer, dat we bijvoorbeeld niet echt een grote kans hebben om te winnen. Maar goed, we moeten afwachten. 
Ondanks het feit dat Ajax helaas favoriet is, natuurlijk wel een voorbeschouwing. Veel leesplezier. 

Nasser El Khayati:
El Khayati is op dit licht geblesseerd, en heeft vandaag niet deelgenomen aan de laatste groepstraining voorafgaande aan de wedstrijd. Onze trainer Alfons Groenendijk heeft vandaag gereageerd met het feit dat er morgen besloten gaat worden of El Khayati als basisspeler gaat spelen (een wissel rol) is ook een optie. 
Als El Khayati té geblesseerd is dan gaat er geen risico worden genomen, en dan neemt El Khayati plaats op de tribune. 

Tomáš Necid, Giovanni Troupée en Danny Bakker moeten het laten zien:
Bakker is weer terug van een blessure, en hij wil zich zeker weer laten gelden, datzelfde geld toch ook wel voor Troupée die op dit moment niet zijn beste niveau kan halen. Necid heeft nog niet zoveel gescoord voor het eerste van ADO, en dat moet ook maar een keer gaan veranderen. Het zal lastig worden tegen verdedigers als De Ligt en mogelijk Blind, maar er komt altijd wel een kans. 

Yuning Zhang:
Het zou toch wel tof zijn als de Chinese spits Yuning Zhang in de basis kan beginnen. Het is naar mijn weten niet bekend hoe fit Zhang is om 90 minuten te spelen, maar iedereen zag wel dat Zhang een gevaarlijke speler is als spits. Of is het een optie om Zhang in de spits te laten spelen, samen net Necid? We moeten nog even afwachten en dat weten we de opstelling. 

Hakim Ziyech ontbreekt:
Hakim Ziyech mist de wedstrijd vanwege een blessure die hij een paar weken geleden opliep. Ziyech heeft op dit moment een verrekking in zijn rechterknie, en dat betekend toch wel goed nieuws voor onze club. 

Europees Succes kan een keerzijde hebben:
Ajax heeft in de afgelopen weken gespeeld in de Champions League. 
Afgelopen dinsdag nog in Griekenland, en sommige spelers hadden na afloop van de wedstrijd wat pijntjes, en het is te hopen dat de wedstrijden tegen FC Bayern München, Benfica en AEK Athene in de afgelopen periode wat vermoeidheid heeft opgeleverd bij de talenten bij Ajax (V/d Beek, Neres, De Ligt, Onana etc) en dat, dan in ons voordeel zou kunnen uitvallen. Ook is het nog niet zeker of Schöne en Dolberg kunnen spelen. Beide spelers hadden na het Champions League duel van afgelopen dinsdag wat last van het bovenveen (Schöne) en heup (Dolberg)

De wedstrijd in de Johan Cruijf Arena is aankomende zondag te volgen in de ADO Fan Community App, het LIVE verslag begint om 11:30 uur! De wedstrijd begint om 12:30 uur!

Voorbeschouwing Ajax - ADO Den Haag!

Datum: 30-11-18