Verslag: AZ Alkmaar wint makkelijk bij ADO Den Haag!

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - AZ Alkmaar!
Met een zeer gewijzigd eerste team van ADO, begonnen beide teams aan de wedstrijd.
Zo zaten Meijers, Becker en Groothuizen niet bij de wedstrijdselectie.
John van den Brom was terug in Den Haag als trainer van AZ.
Bjorn Johnsen zat bij AZ op de bank.

EERSTE HELFT:
Onder zonnige omstandigheden mocht AZ de wedstrijd beginnen.
Het eerste gevaar van de wedstrijd, werd een corner voor ADO, maar de keeper van AZ, Bizot hoefde niet in actie te komen. Na tien minuten gaf Hooi de bal voor, Svensson kopte de bal als hoekschop.
In de eerste 20 minuten van de wedstrijd, moest het nog een beetje loskomen, want beide ploegen hadden al wel op goal geschoten, maar echte grote kansen bleven uit.
Na bijna een kwart wedstrijd spelen was daar wat ophef, in positieve zin want Malone gaf de bal strak voor. Necid kwam net niet aan de bal. El Khayati werd na een half uur voor het eerst gevaarlijk, uit een afvallende corner, kreeg El Khayati de bal. Zijn schot ging ruim over het doel.
Na 35 minuten scoorde Idrissi namens AZ, maar de goal werd door scheidsrechter Higler afgekeurd wegens buitenspel. De eerste helft verliep op het scorebord, zoals deze was begonnen. 0-0.

TWEEDE HELFT:
ADO begon goed aan de tweede helft, met een eerste schot van Goossens.
Echter, na 50 minuten kwam AZ op een 0-1 voorsprong. Malone maakt een overtreding op eigen helft, Ouwejan gaf de bal strak voor, en deze werd uiteindelijk ingeschoten door Til.
Kort na de 0-1 kon AZ op 0-2 komen, maar Idrissi schoot de bal hard over het doel van Zwinkels.
Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Nick Kuipers de eerste gele kaart van de wedstrijd, na een overtreding op Idrissi. Kort hierna kwamen de eerste wissels bij ADO.
Necid verliet het veld voor Falkenburg, en ook Goossens verliet het veld voor Goppel.
Na 70 minuten spelen kreeg ADO eindelijk weer eens een kans. El Khayati gaf de bal mooi voor, Falkenburg schoot helaas net naast. Bij onze ploeg mocht Lorenzen in het laatste kwartier nog meedoen, bij AZ werd gereageerd want middenvelder Seuntjes verliet het veld, voor verdediger van Rhijn. Het was echter AZ die het betere van het spel had, zo kon na 80 minuten spelen Idrissi de 0-2 maken, gelukkig bracht de paal redding. In de extra speeltijd werd ADO helaas niet meer gevaarlijk, Falkenburg scoorde dan vlak voor de 90e minuut, maar het doelpunt werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel.

Scoreverloop: 0-1 AZ, door Guus Til.
Begin opstlelingen van de beide teams.
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, N.Kuipers, Kanon, B.Kuipers, Immers, El Khayati, Malone, Hooi, Necid en Goossens.
AZ Alkmaar: Bizot, Svensson, Vlaar, Hatzidiakos, Ouwejan, Midtsjo, Maher, Til, Gudmundsson, Seuntjes en Idrissi.

Verslag: AZ Alkmaar wint makkelijk bij ADO Den Haag!

Datum: 11-11-18