Nasser El Khayati schittert wederom in De Kuip.

Wedstrijdverslag Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag.
November begon voor ADO met een bekerwedstrijd in de Kuip.
Voor de derde keer in drie jaar speelde we bij Feyenoord.
Een lastige wedstrijd zou je op voorhand zette, maar.
We hebben El Khayati.


EERSTE HELFT:
El Khayati mocht namens onze ploeg de wedstrijd beginnen.
Feyenord speelde in het rood-wit, ADO in het blauw-wit.
ADO begon offensief en met aanvallende intenties, maar Feyenoord kreeg de eerste echte grote kans. Berghuis kopte in de zestienmeter op de vrijstaande Jorgensen, die schoot. Gelukkig werd de bal tegengehouden door Zwinkels. De eerste corner van de wedstrijd was voor Feyenoord. El Khayati deed weer iets briljants, want na iets meer dan 5 minuten spelen kreeg El Khayati de bal op het randje van de 16-meter, dribbelde tussen een paar Feyenoorders, en schoot de bal in de korte hoek, via de onderkant van de lat was het een prachtige goal. Na iets meer dan 15 minuten spelen was het Troupée die de bal te kort speelde op Zwinkels, helaas kon Jorgensen hieruit vrij inschieten. Becker was na een kwart wedstrijd heel dicht bij de 1-2, want de bal kwam via Vermeer, op de lat. De wedstrijd ging in de eerste helft heen en weer, wel had Feyenoord de overhand. Vlak voor rust kreeg Feyenoord een hoekschop, Vilhena nam de hoekschop, Botteghin kopte raak achter Zwinkels, die een prima eerste helft speelde.

TWEEDE HELFT:
Geen wissels bij beide ploegen aan het begin van de tweede helft. Jorgensen trapte af.
ADO probeerde in het begin om gelijk druk te zetten op de verdedigers van Feyenoord, via Van Persie kreeg Feyenoord echter de eerste kans na rust, de bal ging over. Na 55 minuten werd het helaas 3-1 door Jorgensen, Nieuwkoop kon de aanval opzetten, uiteindelijk wist Jorgensen de bal achter Zwinkels te krijgen.
De eerste gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Beugelsdijk, na een overtreding op Clasie. De eerste wissel bij ADO kwam na iets meer dan 60 minuten, El Khayati verliet (licht geblesseerd) het veld, Necid mocht in de spits spelen. Troupée die in de eerste helft niet gelukkig speelde moest ook naar de kant, Goossens mocht nog minuten spelen.
Met nog 10 minuten te spelen, scoorde Jorgensen wéér. Zwinkels was helaas kansloos.
In de slotfase scoorde Feyenoord nog één keer. Larsson schoot, en via de paal verdween de bal in het doel. Volgende keer beter!

Scoreverloop: 5-1 (Jorgensen 3x - Botteghin, Larsson, Feyenoord) (El Khayati - ADO)
Begin opstellingen van de beide teams.
Feyenoord:
Vermeer, Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia, Clasie, Vilhena, Van Persie, Berghuis, Jorgensen en Larsson!
ADO Den Haag:
Zwinkels, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Pinas, Malone, El Khayati, Becker, Immers en Hooi!

Nasser El Khayati schittert wederom in De Kuip.

Datum: 01-11-18