ADO Den Haag komt niet voorbij NAC Breda: 1-1!

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - NAC Breda!
Een droge zaterdagavond in Den Haag was het decor voor deze wedstrijd.
Het stugge NAC Breda, dat op moment voor de wedstrijd op een 17e plaats staat.
Door het verlies afgelopen week tegen VVV-Venlo staat onze club voor de wedstrijd op een 10e plaats.
Oud ADO Den Haag speler Giovanni Korte zat bij NAC Breda op de bank.
Bij onze ploeg was Aaron Meijers geschorst.

EERSTE HELFT:
NAC spelend in het wit mocht de wedstrijd beginnen.
De wedstrijd begon rustig, zo waren er na 5 minuten spelen nog geen kansen voor beide ploegen. Het spel bevond zich op het middenveld.  Het eerste gevaar kwam van Hooi, die de bal voorgaf, maar de bal werd tegengehouden door NAC verdediger Koch. In de 12e minuut NAC op een 0-1 voorsprong, Sporkslede kwam op aan de rechterkant, gaf de bal voor, en de Servische middenvelder Ilic schoot in eerste instantie op de paal, maar in de rebound schoot hij de bal achter Groothuizen. Nu was ADO dat moest aanvallen. Na iets meer dan 15 minuten spelen kreeg Becker vanaf links de bal, dribbelde en gaf de bal in het strafschopgebied aan Hooi, die op zijn beurt de bal gaf aan El Khayati, die helemaal vrij stond en kon scoren! 1-1.
De eerste kaart van de wedstrijd kwam op naam van Nijholt, de middenvelder van NAC ging voor de bal, maar raakte volgens scheidsrechter van Boekel, onze spelmaker El Khayati.
In de laatste minuten van de eerste helft leken beide ploegen tevreden te zijn met de 1-1 stand, er gebeurde helaas niet al te veel meer.

TWEEDE HELFT:
El Khayati zette het spel weer in gang, aan het begin van de tweede helft waren er geen wissels bij beide ploegen. De tweede helft begon leuk, beide ploegen kregen een kans om op voorsprong te komen.  Na  5 minuten spelen kreeg ADO een vrije trap op een mooie plaats, El Khayati schoot de bal op de lat. Na iets meer dan een uur spelen werd ADO weer gevaarlijk, een mooie kopbal van Immers ging helaas op de lat. De eerste wissel van de wedstrijd kwam aan de kant van ADO. Falkenburg mocht na 65 minuten het veld betreden, Necid ging eraf.
Oud ADO speler Korte mocht de laatste 15 minuten nog meedoen, Rosheuvel ging naar de kant.
Becker die totaal niet in de wedstrijd zat verliet tien minuten voor tijd onder een fluitconcert het veld, Goppel mocht weer invallen. De laatste wissel bij ADO zorgde ervoor dat Lorenzen nog speelminuten kreeg. In de slotfase van de wedstrijd probeerde ADO wat het kon, om de 3 punten in eigen huis te houden, maar helaas verdedigde NAC alle aanvallen van onze ploeg.

Doelpuntenmakers:
NAC Breda: Ilic. 

ADO Den Haag: El Khayati.
Start opstelling van de beide teams.
ADO Den Haag: Groothuizen, Troupée, Beugelsdijk, Pinas, Kanon, Malone, Immers, El Khayati, Becker, Necid en Hooi! 
NAC Breda: Van Leer, Sporkslede, Koch, Mets, Carolina, Ilic, Kali, Mets, Rosheuvel, Te Vrede en El Allouchi. 
Gele kaarten: Nijholt en Koch (NAC Breda)

ADO Den Haag komt niet voorbij NAC Breda: 1-1!

Datum: 27-10-18