LIVE: Vitesse en ADO delen de punten!

Wedstrijdverslag Vitesse Arnhem - ADO Den Haag!
Het was een speciale wedstrijd, de 'Airborne' wedstrijd, waarbij de slag om Arnhem herdacht wordt.
De Gelredome was niet helemaal uitverkocht.

EERSTE HELFT:
Vitesse begon gelijk fel aan de wedstrijd en kwam met een paar vrije trappen in het zestienmeter gebied van ADO, dit leidde nog niet tot hele grote kansen. Na 4 minuten en 12 seconde spelen was er een mooi eerbetoon aan de slachtoffers/nabestaande van het ongeluk in Oss. Een minuut applaus als respect. Na een kleine 5 minuten kreeg Vitesse een vrije trap net buiten het strafschopgebied, deze kwam in de handen van onze keeper Groothuizen.  
De eerste kans kwam op naam van Vitesse, Bero schoot op aangeven van Matavz net naast het doel.
Kort hierna kwam Vitesse op een 1-0 voorsprong door Matavz, die op de voorzet van Beerens scoorde met het hoofd, bij onze club werd er niet geklaagd over mogelijk buitenspel.
Na 35 minuten werd ADO voor het eerst gevaarlijk bij de tegenstander, Hooi gaf de bal voor vanaf de rechterkant op Necid, maar Eduardo hield de bal tegen. In de blessuretijd van de eerste helft was Vitesse nog erg dichtbij een doelpunt. Op aangeven van Matavz, schoot Foor de bal op goal, onderweg blokte Kuipers de bal waardoor de lat vol werd geraakt.  

TWEEDE HELFT:
Vitesse begon aan de tweede helft, maar het was ADO dat probeerde te counteren, Troupée verloor de bal, en zo was de eerste kans van de tweede helft voor Vitesse, Beerens schoot recht in de handen van Groothuizen. De eerste corner voor ADO kwam na 55 minuten, Necid schoot op de hand van Clarke-Salter van Vitesse, maar de VAR werd niet ingezet. Uit de twee hoekschoppen die volgde was Hooi erg dicht bij een doelpunt, met een volley werd helaas de lat geraakt.
Na 65 minuten werd het 1-1! Hooi gaf de bal voor, en via Eduardo (keeper van Vitesse) kon El Khayati de gelijkmaker maken. Direct hierna kwam de eerste wissel aan onze kant, Hooi verliet het veld en Goppel kwam erin.
Met nog een kleine 10 minuten spelen nam ADO de overhand, en kreeg een aantal kansen.
Pinas mocht na 83 minuten invallen voor Malone.
Necid die na 85 minuten op was, werd nog vervangen door Lorenzen. Vitesse kreeg in de 90e minuut een rode kaart, Goppel wilde met zijn snelheid counteren, maar werd opgevangen door van der Werff, die zijn tweede gele kaart kreeg.
In de laatste minuten van de wedstrijd gingen beide teams nog vol voor de winst, maar er werd niet meer gescoord.

Scoreverloop: 1-0, Matavz - 1-1, El Khayati.
Gele kaarten: Immers en Malone.
Rode kaart: Van der Werff.
Begin opstellingen.
Vitesse: Eduardo, Karavajev, van der Werff, Clarke-Salter, Buttner, Foor, Bero, Serero, Odegaard, Matavz en Beerens.
ADO: Groothuizen, Troupée, N.Kuipers, Kanon, Meijers, Malone, Immers, El Khayati, Becker, Necid en Hooi.

LIVE: Vitesse en ADO delen de punten!

Datum: 22-09-18