NIEUWS: ADO verliest van PSV: 0-7.

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - PSV Eindhoven.
Op een mooie september avond was het begin van de 5e speelronde in de Eredivisie een kraker op papier. Met hetzelfde elftal als tegen Excelsior moesten we thuis tegen PSV weer spelen voor een resultaat.

EERSTE HELFT:
PSV begon aan de wedstrijd. PSV begon gelijk agressief en via Bergwijn en Beugelsdijk kreeg Groothuizen na anderhalve minuut spelen de bal in handen.
De eerste corner van de wedstrijd kwam na 10 minuten, Hooi gaf voor vanaf de rechter kant, Dumfries kon nog net verdedigen. Beide keepers, Zoet en Groothuizen hadden het eerste kwartier het vrij rustig voor het doelgebied.
Na 18 minuten kreeg Lozano de bal teruggespeeld van Immers, Lozano stond 1-op-1 met Groothuizen en schoof de bal achter onze keeper. 0-1.
Na 25 minuten kreeg ook Zoet voor het eerst iets te doen, een schot van Hooi ging in de handen van de Oranje international. Na een half uur spelen had PSV de overhand, ADO kwam nog niet in het spel voor. Na een halfuur en het daarop volgende kwartier waren er niet al te veel kansen,
PSV dat wel tevreden leek met de stand, deed het rustig aan en ontregelde het voetbal in het algemeen.
In de blessuretijd van de eerste helft raakte ADO de bal kwijt op eigen helft, Hooi speelde in op Bergwijn, waarnaar Angelino de bal kon voorgeven, De Jong kopte raak.

TWEEDE HELFT:
Aan het begin van de tweede helft maakte Meijers een overtreding die totaal niet nodig was.
Meijers trok de Jong naar de grond, die gretig ging liggen. Na het bekijken van de videobeelden besloot scheidsrechter Nijhuis een penalty te geven aan PSV.
Pereiro maakte geen fout en zo stond het met nog geen uur spelen, 0-3 voor de ploeg uit Eindhoven.
Groenendijk besloot ook gelijk om in te grijpen, zo gingen kort na elkaar Meijers en Beugelsdijk naar de kant, en kwamen Bas en Nick Kuipers in het veld. Necid zat helaas niet in de wedstrijd, en kreeg zijn eerste echte kans na 71 minuten spelen, maar de bal kwam in de handen van Zoet.
Helaas en jammer maar waar, kwam PSV hierna snel op 0-4 en 0-5 door Lozano en debutant Gutiérrez. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg PSV weer een cadeautje, Beugelsdijk verloor de bal, en in de rebound kon Bergwijn makkelijk inschieten. Hierna maakte Malone nog een overtreding in de zestienmeter, en zodoende kreeg PSV weer een penalty. Helaas werd de uitslag 0-7.
Persoonlijk heb ik dit nog nooit meegemaakt. Volgende week is weer een nieuwe wedstrijd.
Dat is het enige positieve dat nu te schrijven is.

Kaarten.
Gele kaarten: Meijers en Beugelsdijk (ADO)
Rode kaart: Heesen (ADO assistent trainer)

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Malone, Immers, El Khayati, Becker, Necid en Hooi!
Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Pereiro, Hendrix, Lozano, De Jong en Bergwijn!
Volgende week speelt ADO, in Arnhem tegen Vitesse!

NIEUWS: ADO verliest van PSV: 0-7.

Datum: 15-09-18