VERSLAG: Heracles Almelo tegen ADO Den Haag!

Het Polman Stadion zat nagenoeg vol, en er waren meer dan 100 fans van ADO meegereisd om onze club te steunen in Almelo.
Opstellingen beide clubs:
Heracles: Blaswich, Breukers, Pröpper, Vd Buijs, Van Hintum, Osman, Duarte, van Nieff, Kuwas, Dalmau en Peterson.
ADO Den Haag: Groothuizen, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, El Khayati, Becker, Lorenzen en Hooi.

ADO begon sterk aan de wedstrijd, en werd na één minuut gevaarlijk via Hooi, Hooi schoot in het zijnet. De eerste kans voor Heracles Almelo kwam aan de rechterkant, Osman dribbelde het 16 meter gebied in en werd geduwd door Beugelsdijk, waarna Heracles een penalty kreeg, deze werd vlekkeloos benut door Peterson.
Heracles begon na de 1-0 weer te drukken en via de rechterkant was het Kuwas die de bal voorgaf, ADO kreeg de bal helaas niet weg, waarna van Hintum van een meter of 20, vrij kon uithalen. De bal verdween in de rechterhoek en binnen 10 minuten stond het 2-0.

ADO wilde snel iets terugdoen, en dat gebeurde ook, want na 12 minuten was het El Khayati die de bal voorgaf, en Malone kopte in de rechterhoek raak!
Na 25 minuten was het overwicht weer bij ADO, en Bakker schoot mooi van een meter of 20, met links, alleen de bal werd uit het doel gehouden.

In de 38e minuut kwam ADO er uit, via Immers en Becker aan de rechterkant, de voorzet van Becker werd in het eigen goal gewerkt door Breukers. In de 43e minuut kreeg Heracles een corner, van Nieff gaf de bal voor, via Groothuizen kwam de bal voor de voeten van Dalmau, die de bal achter Groothuizen kreeg. 3-2 stond het bij rust!
Lees verder onder de foto

VERSLAG: Heracles Almelo tegen ADO Den Haag!

TWEEDE HELFT:
De eerste wissel bij ADO kwam in de rust. Beugelsdijk bleef achter, Bas Kuipers kwam in het veld.
Het spektakel in de tweede helft kwam na 58 minuten, Hooi schoot op de voorzet van El Khayati, vol op de lat.
Goppel mocht na 67 minuten invallen, voor Hooi.
Kort na de wissel van ADO, kwam Heracles er weer snel uit, want Breukers gaf de bal voor, waarna Peterson vrij de 4-2 kon inschieten.  Aan buitenspel werd gedacht, maar scheidsrechter Kooij en de VAR gaven geen gehoor. In de slotfase van de wedstrijd probeerde onze club het wel, maar het geloof was min of meer verdwenen, en helaas leidde de slotfase niet meer tot spektakel.
Helaas, na twee wedstrijden staan we nog op nul punten.

Statistieken gele kaarten.
Heracles: Merkel en Delmau
ADO: Beugelsdijk, Kanon en Becker.
Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag, thuis tegen Fortuna Sittard!
verslag: ADO Fan Community
foto's: ANP 
 

VERSLAG: Heracles Almelo tegen ADO Den Haag!

Datum: 18-08-18