'Column: Onderschatting 2.0'

'Column: Onderschatting 2.0'

Als eerste: Over de wedstrijd van vandaag, hoeven we het niet meer te hebben.
Ik deed zoals gebruikelijk vandaag weer alle updates op de ADO Fan Community, en ik dacht: Als de 1-2 nederlaag tegen FC Emmen, het begin van het hele seizoen is, dan word ik straks geen 24 jaar, maar voor mijn gevoel tik ik dan al de leeftijd aan van 30 aan. Het was bagger. Zeker voor Haags begrippen, echt slecht.
Waar ligt dat aan zou je denken? Aan de voorbereiding, aan het vroege tijdstip van 12:15 uur?
We zullen het gelukkig nooit weten.
FC Emmen kwam vandaag naar Den Haag, alsof ze knokte voor hun laatste kans om in de Eredivisie te blijven, met bijna allemaal jonge voetballers, en wat ook wel grappig is om te zien: FC Emmen heeft bijna allemaal voetballers, uit de regio, of zoals 'vroeger' veel Nederlandse jongens, dus qua communicatie was dat lekker makkelijk. Natuurlijk was het niet altijd even goed van FC Emmen, maar er was wel passie en strijd.

Maar goed, ik hoor bekende van me nog zeggen:
Ach joh, FC Emmen, dat moet te doen zijn.
Dan komen woorden als 'onervaren ploeg, geen Eredivisie ervaring' nou, hun spits, Anco Jansen, die had ik graag in het algemeen bij ADO gezien.
Natuurlijk is het balen dat we nu hebben verloren, maar ach, we kunnen beter de eerste wedstrijd verliezen, zonder consequenties, dan de laatste wedstrijd met consequenties.

Volgende week spelen we uit bij Heracles Almelo, dan hebben we weer een kans!

'Column: Onderschatting 2.0'

Datum: 12-08-18